Haberler

Sabahat Akkiraz Meclis'i Terk Etti

Güncelleme:

CHP milletvekili Sabahat Akkiraz, Muammer Güler hakkındaki Yüce Divan oylamasına katılmayarak Meclis'i terk etti.

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında verilen önergeler TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile red edildi. Oylamada 258 red oyu çıkarken, 241 kabul, 6 çekimser, 4 geçersiz ve 4 boş oy çıktı. Oylama sonucunda Meclis'in salt çoğunluğu olan 276 kabul oyu çıkmadığı için Güler, hakkındaki Yüce Divan'da yargılama istemi red edildi.

SABAHAT AKKİRAZ MECLİS'İ TERK ETTİ

Zafer Çağlayan hakkında yapılan oylamada 242 üye 'evet' oyu kullanırken Muammer Güler hakkında yapılan oylamada bu sayı 241'e düştü. Gerçekgündem haber sitesinin edindiği bilgiye göre, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki Yüce Divan oylamasına katılmasına rağmen İçişleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında yapılan Yüce Divan oylamasına katılmadı.

VEKİLLER 'GİTME' DEMESİNE RAĞMEN GİTTİ

Öte yandan, Muammer Güler'e ilişkin oylamaya katılmayan Sabahat Akkiraz'a ilişkin ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı.

CHP milletvekilleri Muammer Güler oylamasına hazırlanırken, Sabahattin Akkiraz'ın Meclis'ten ayrılma hazırlığı yaptığı görüldü. Bunun üzerine bazı CHP milletvekilleri "Sabahat Hanım sakın gitmeyin bu kritik bir oylama" dedi.

AKKİRAZ: UÇAĞA YETİŞMEM LAZIM

Sabahat Akkiraz, "İstanbul'a en son 23:00 uçağı var ona yetişmem gerekiyor çünkü başka uçak yok" diyerek uyarıları dinlemedi ve Meclis'ten ayrıldı.

Akkiraz'dan Meclis'ten uyarılara rağmen ayrılmasının ortaya çıkması üzerine danışmaları "Sabahat Hanım'ın tansiyonu çıktı o yüzden Meclis'ten ayırldı" savunmasını yaptı. CHP'li bazı milletvekilleri ise, bu savunmayı geçerli kabul etmedi ve şöyle konuştu:

"Sabahat Hanım Meclis'ten yürüyerek gitti. Tansiyonu da çıktıysa Meclis'te revirde tedavi olabilirdi. Sabahat Hanım bu oylamaya katılmayarak, görevini yerine getirmedi. Sabahat Hanım'ın bir milletvekilinin sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır."

Öte yandan Akkiraz'ın Meclis'i terk etmesi CHP milletvekilleri arasında büyük tepkiye sebep oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sabahat Akkiraz Çağlayan İstanbul Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (28)

tetuse:

iyi yapmış zaten onun o meclisi hak ettiğini düşünmüyorum yılanlar deliklerine dönüyor akp hepinizin anlını karışlıyor densiz terbiyesiz şerefsizler

15
29
yanıtYanıtla
kenan:

şerefsiz haram yiyendir

yanıt4
yanıt0
mahmut musa:

NUŞİREVAN nerdesinnnnnnnnnnnnn?Hz. ÖMER nerdesinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn? biliyorum sizin gibi adaletli insanlar gelmeyecek benimkisi çaresizlikten arayış.

36
0
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Hem boyunsuz hem onursuz yyaratıklar akp topluluğu

12
16
yanıtYanıtla
m.mert bursam@m.m:

Onursuzluk sizin asli vazifenizdi ne zaman biz ak partililere devrettiğinizi sanırsınız ey suratsız yaratıklar topluluğu

yanıt2
yanıt7
zlatan7:

ulan ikinizde yaratıklar topluluğusunuz

yanıt0
yanıt4
yul:

kusura bakma bu basligi atan kisi akp bir numarali usagidir kardesim eger sende yûrek varsa erdogana bu hirsizlara karsi bir baslik atarsin sizin derdiniz imaniniz chp kiliçdaroglu adam kurana hakaret eder chp yisuçlarsiniz adamlar peygmbere hakaret eder chp yi suçlarsiniz sizin ki habercilik degil sizinki yalakalik

20
8
yanıtYanıtla
can:

yazıklar olsun sana düşkün kadın. . . .

23
3
yanıtYanıtla
TAŞTAN:

Senin yerin zaten meclis değil, haydi köyumuze geri dönelim fadimenin düğünunde halay çekelim.

18
5
yanıtYanıtla
ADİL BİR SİSTEM İNŞASI ŞART:

MİLLETVEKİLLERİNE MESAİ SAAT MAAT YOK. GELSİN GELMESİN MAAŞTA VAR. NE OĞLUM BİZ BU ÜLKEDE AMELEMİYİZ. PATRONLAR VE SİYASİLER HERŞEYİ GÖTÜRÜR AMELE MİLLETTE ONLARIN LÜTFETTİKLERİ, ONLARDAN ARTA KALANLA GEÇİNİR. MHP YE OY VEREN BİRİ OLARAK PARTİCİ DEĞİLİM ARTIK. HERKEZİN HAYKIRIŞININ BİR ANLAMI OLDUĞUNU ANLADIM ÇOK ŞÜKÜR. KİMSE KEYFİNDEN BAĞIRIP ÇAĞIRMIYOR. TERÖRLE BİRBİRİMİZE GİRİP GARİBANA ZARAR VERMEDEN HAKKIMIZI ARAMALIYIZ. HAA TERÖREDE RİCAM BİR GÜN GERÇEKTEN HALK İÇİN TERÖRİST OLUNDA ÜLKENİN KANINI EMEN BORSADA SOYAN ŞEBEKEDEKİ PATRON SİYASETÇİBÜROKRAT MEDYA BARONU ALAYINI TEMİZLEYİN. BİR KEZ OLSUN BİRKEZ OLSUN BİR DAVANIZ İDEOLOJİNİZ OLDUĞUNA MİLLET İNANSIN. SADECE GARİBAN ASKERİ MAAŞLI POLİSİ KATLEDEN AYARLANMIŞ DÜZENİN ELEMANLARI OLMAYIN.

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title