Haberler

Sabahat Akkiraz Efsaneleri Bir Araya Getirdi

Güncelleme:

Orhan Gencebay ve Arif Sağ tam 47 yıl sonra Sabahat Akkiraz'la birlikte bir albüm için bir araya geldi. Albümde Madımak katliamı kurbanı Muhlis Akarsu'nun bir eserine de ses verilecek.

Sabahat Akkiraz'ın 47. sanat yılı dolayısıyla efsane sanatçılar, efsane bir projede bir araya geldi.

EN SON 1970'TE 3'Ü BİR ARAYA GELMİŞTİ

' Sabahat Akkiraz & Dostları 47' adlı albüm, çok önemli iki ismin de yıllar sonra Akkiraz için tekrar çalmasına vesile oldu: Arif Sağ ve Orhan Gencebay... İlk kez 1970'te Akkiraz 12 yaşındayken arkasında çalan iki usta isim, 47 yıl sonra yine aynı sesin arkasındaydı. Bedük'ten Mercan Dede'ye, Hüsnü Şenlendirici'den Aylin Aslım'a tam 13 sanatçının katkıda bulunduğu albümde, Sivas Katliamı'nda öldürülen halk ozanı Muhlis Akarsu'nun bir kaydı da yer aldı. Akkiraz, Gencebay ve Sağ'ı bir araya geldi.

SABAHAT AKKİRAZ: TARİFSİZ BİR MUTLULUK

Ankara'da yaşıyordum o zaman. Sivaslı ozanımız Mahmut Erdal geldi, "Kayıt yapalım sana" dedi. Benim nenemin de sesi güzeldi. TRT'ye istemişlerdi. Dedem kıskanıp göndermemişti. Sesimin güzel olduğunu beş yaşından beri herkes biliyordu. Mahmut Erdal ilkokul bitirince alıp beni İstanbul'a götürdü. Orada kaydı yaptık. Düşünsenize iki ünlü arkamda çalıyor, ben daha 12 yaşındayım. Bir 45'lik yapmıştık. Ne heyecandı, ne heyecan... Anlatamam. Kalbim güm güm atıyordu. O heyecanı bu sefer yine yaşadım. Yine iki usta çaldı, ben söyledim. Tarifsiz bir mutluluk.

ARİF SAĞ: TÜRKİYE'DE İBRAHİM TATLISES NEYSE AKKİRAZ DA O

Arif Sağ, birkaç ay önce eşi Yıldız Sağ'ı, geçen hafta da yıllardır birlikte çalıştığı meslektaşı Emre Saltık'ı kaybetti... Buna rağmen Sabahat Akkiraz'la aynı albümde 47 yıl sonra buluşmanın verdiği heyecana Arif Hoca da ortak oldu. Arif Sağ ve Orhan Gencebay, albümün ilk türküsü 'Gönül Defteri'ni birlikte çaldılar. Ancak Sağ'ın albümle ilgili bazı eleştirileri de vardı.

Sabahat Akkiraz'ın çok parlak bir sesinin olduğunu belirten Sağ şunları söyledi:

"Türkiye'de İbrahim Tatlıses gibi başka bir ses yok. Sesine kattığı müzikalite açısından İbrahim Tatlıses nerede duruyorsa Sabahat Akkiraz da aynı yerde duruyor."

ORHAN GENCEBAY: 1970'Tİ ÇOK İYİ HATIRLIYORUM

1970'ti, çok iyi hatırlıyorum Sabahat Akkiraz'a çaldığımız anı. İbrahim Tatlıses'e de çalıyorduk, o daha 17 yaşındaydı. Sabahat Akkiraz da 12 filandı. Küçük yetenekti. Sesi beni çok şaşırtmıştı. Biz o zamanlar stüdyo icracısıydık Arif Hoca'yla birlikte. Binlerce kişiye çaldık. Ama Sabahat kızımız istisna biriydi. Son derece duygulu bir yorumu vardı. Yıllar sonra aynı olayı tekrar yaşamak ayrı bir heyecan oldu hepimiz için.



Kaynak: Haberler.com / Magazin

İbrahim Tatlıses Sabahat Akkiraz Orhan Gencebay Arif Sağ Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title