Haberler

Saat Tamirciliğinden Tekvando Milli Takımına

Balıkesirli saat tamircisi 43 yaşında İsmail Kökçü, hayat mücadelesi yüzünden uzaklaştığı spora, oğlunun vesilesiyle tekrar başladı.

Balıkesirli saat tamircisi 43 yaşında İsmail Kökçü, hayat mücadelesi yüzünden uzaklaştığı spora, oğlunun vesilesiyle tekrar başladı. Gençliğinde karateyle uğraşan şimdi tekvandoya gönül veren Kökçü, Milli Takımı'na seçilerek büyük başarı gösterdi. Milli sporcu Kökçü, 14-17 Şubat arasında Antalya Belek'te yapılacak 3'üncü Turkish Open Poomsea Şampiyonası'nda ülkeyi temsil edecek.

Bisiklet sporcusu babası Ali Rıza Kökçü'nün teşvikiyle 16 yaşındayken karateyle tanışan İsmail Kökçü, askerlik ve devamındaki yaşam koşulları nedeniyle spordan uzaklaştı. Saat tamirciliği yapan ve yuva kurup evlenen iki çocuk babası İsmail Kökçü, 2008'de ilkokul öğrencisi oğlu Ali Enes'i tekvando kursuna kayıt yaptırmak için Balıkesir Gençlik Merkezi'ne götürdü. Kayıt işlemlerinde duygulanan Kökçü, bıraktığı spora tekrar dönmeye karar verdi. O günden itibaren gönlündekinden vazgeçmeyen İsmail Kökçü, bugün Tekvando Milli Takımı'na kadar yükseldi.

Kalbindeki spor aşkını anlatan iki çocuk babası İsmail Kökçü, "Antrenman yapan oğlumu kapıda beklerken, ben de tekrar spor yapma heyecanı başladı. Medeni cesaretimi toplayıp görevlilerle konuşup tekvandoya başladım. 2008'den beri tekvando yapmaktayım. 2016'da milli takıma seçildim. Bundan sonra daha iyi çalışarak spor yapacağım. Al bayrağımızı temsil edeceğim. Ülkem, bayrağım, şehrim ve takımım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.

SPOR AŞKI O KADAR BÜYÜK Kİ

Var gücüyle çalışarak ailesini geçindirirken spor yapmanın o kadar kolay olmadığını, buna rağmen disiplin ve azimle çalışmanın başarı getirdiğini söyleyen milli sporcu İsmail Kökçü, "24 yıldan bu yana saat tamirciliği yapıyorum. Günümüzde son kalan saat ustalarından biriyim. Hayatımı bu şekilde idame ettiriyorum. Ancak spor benim aşklarımdan biri. Tekvando benim sevdam. Çok güzel bir spor ve ben burada başarılıyım. Akşam dükkanımı kapattıktan sonra gidip antrenmanlarımı yapıyorum. Şu an, çok şükür milli sporcu unvanını da aldım. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Mutluyum gururluyum. Oğlum Üniversite öğrencisi Ali Enes, dersleri nedeniyle spora fazla zaman ayıramıyor. İlkokul öğrencisi kızım Melis Beyza, tekvandoda yeşil kuşak sahibi. İnşallah o da zamanla milli sporcu olur. Avrupa Tekvando programında yer alan Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı 3'üncü Turkish Open Poomsea Şampiyonası (Türkiye Açık Tekvando Şampiyonası), 14-17 Şubat 2016 tarihlerinde Antalya Belek'te gerçekleştirilecek. Yarışmaya 15 Ülkeden 302 sporcu katılacak. Karesispor kulübümüzden daha önce Dilek Eder ve Ali İlgün'ün milli olarak katıldığı müsabakalara benim ve Seda Kansu'nun da milli olarak davet edilmesi beni çok sevindirdi" dedi.

Öte yandan şampiyonada İsmail Kökçü ve Seda Kansu, Türk Milli Takımı adına yarışırken, Karesispor'un diğer iki sporcusu bu turnuvada bireysel yarışacak.

. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Balıkesir Antalya Türkiye Belek Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title