Haberler

Saadet Partisinden Sert 'İsrail' Açıklaması

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı İbrahim Mayda Gazze'ye yapılan saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı İbrahim Mayda Gazze'ye yapılan saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Manisa İl Başkanı İbrahim Mayda, "Yeryüzündeki Müslümanların problemi gerek Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da olsun bu tüm Müslümanların ortak sorunudur. Müslümanlar bir vücuttur ve vücuttaki yara tüm bedeni etkiler. Geçtiğimiz günlerde başlatılan bu ahmak savaş çocukları, kadınları vurmakta yaşlı kadınları katletmektedir.

"İslam ülkeleri söz konusu olunca, siyasi ve ekonomik ambargo başta olmak üzere her türlü yaptırımı harekete geçirenler, İsrail'in Filistin'de yıllardır sürdürdüğü katliamları sadece ve sadece kınamakla yetinmektedirler" diyen Mayda, "Bunların sicilini biz Srebrenitsa'dan biliyoruz. Saray Bosna'dan, Kosova'dan, Çeçenya'dan, Arakan'dan, Mali'den, Somali'den biliyoruz. Filistin bize Abdulhamit Han'ın emanetidir. Biz, Filistin'e başkaları gibi değil, Milli Görüş Lideri Hocamızın dediği gibi? Filistinlilerin yanında olmak, hem insanı hem de imanı görevimizdir' Orada şehit edilen her Filistinli'nin vebali en çok bizim omuzlarımızdadır. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Dün Filistin'in tapusu bizdedir diyenler, tapusuna sahip çıkmalıdır. Bizim teklifimiz açıktır; Türkiye'nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinden bir Barış Gücü oluşturulmalı ve Filistin'e konuşlandırılmalıdır. Bu askeri güç İsrail'in her saldırısına misli ile karşılık verecek bir teçhizatla donatılmalıdır. Bir kez daha söylüyoruz, İsrail ancak ve ancak güçten anlar. Artık söz söyleme zamanı geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Mayda, "Müslüman ülkeler adım adım parçalanıyor, işgal ediliyor. Kürt, Türk, Şii, Sünni, Arap, Acem denilerek her türlü etnik ve mezhebi farklılıklar tahrik ediliyor, kışkırtılıyor. Coğrafyamız hızla büyük bir savaşın içine itiliyor. Hiç şüphesiz ki, tek çözüm İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde olmalarıdır. Bu kirli oyunu bozmanın tek yolu, ne pahasına olursa olsun İslam Birliği'ni kurmaktır. 7 milyarlık insanlık aleminin İslam aleminin birliğine bütünlüğüne ihtiyacı var. 1,5 milyarlık İslam aleminin sesi meydanlarda değil masada gür çıkacak liderlere ihtiyacı var. Dünyanın da Türkiye'nin de Milli Görüş'ün umdelerine, misyonuna ihtiyacı var" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Mayda İsrail Yerel Haberler

title