Haberler

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan Açıklaması

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada, "Onbinlerce teşkilat mensubumuzun akın ettiği kongrede Erbakan Hocamızın vefatından sonra Genel Başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Kamalak bu kutlu görevi Temel Karamollaoğlu Bey’e devretti" dedi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada, "Onbinlerce teşkilat mensubumuzun akın ettiği kongrede Erbakan Hocamızın vefatından sonra Genel Başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Kamalak bu kutlu görevi Temel Karamollaoğlu Bey'e devretti" dedi.

Hafta sonu düzenlenen Saadet Partisi'nin Genel Kurulu'nda Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın yerine genel başkanlığa Temel Karamollaoğlu seçilmişti. Kurulun ardından basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın kutlu görevi Temel Karamollaoğlu'na devrettiğini söyledi. Arıkan, "30 Ekim tarihinde olağan kongremiz Ankara Atatürk Spor Salonu'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. On binlerce teşkilat mensubumuzun akın ettiği kongrede Erbakan Hocamızın vefatından sonra Genel Başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Kamalak bu kutlu görevi Temel Karamollaoğlu Bey'e devretti. MNP'yi, MSP'yi, Refah'ı, Fazilet'i kurarken hangi ruh ve heyecana sahipsek, bugün de aynı coşku ve heyecanla bu kutlu hedefe yürüyoruz. Çünkü bizler ezelden ebede devam eden bir yolun yolcularıyız. Yeryüzünde tek bir mazlum kalmayana dek devam edecek bir mücadelenin mensuplarıyız. Prof. Dr. Mustafa Kamalak Bey bugünden sonra da bir ağabeyiniz, bir kardeşiniz olarak bizlerle omuz omuza yürümeye devam edeceğini söylemiştir. Hep söylediğim gibi 'Bizler bu davaya koltuk ile değil yürek ile bağlıyız' ifadelerini kullanmıştır. Hocamızın dediği gibi 'Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım' diyerek görevi Temel Karamollaoğlu Bey'e teslim etmiştir" dedi.

"4 kez partimiz kapatılmasına rağmen halen yürüyoruz"

Hiçbir zaman tereddüt etmeden 4 partilerinin kapatılmasına rağmen inandıkları yolda yürüdüklerini kaydeden Arıkan, "Biz niye bu davayı yürütüyoruz? Biz Allah rızası için bu çalışmayı yürütüyoruz. Dünya menfaatleri için bunu yapmıyoruz. Mazlumların yanında olduğumuzu, bütün gücümüzle çalışacağımızı, her yolda gayret göstereceğimizi dünyaya ilan ediyoruz. Bu yolda bizden ayrılan kardeşlerimiz de oldu ancak bizler bu yolda ilerliyoruz. Adil bir dünyanın kurulmasıyla çalışıyoruz. Hak hakim kılınmadan adalet tesis edilemez. Bunun tarifini doğru yapmamız icabet eder. Biz hiçbir zaman tereddüt etmeden yürüyoruz. 4 partimiz kapatılmasına rağmen halen yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ekonomi obezite olmuştur"

Türkiye'nin ekonomisini 'obezite'ye benzeten Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, "Şuanda dünya insanlarının karşılaştığı en büyük hastalıklardan birisi obezitedir. İnsanlar yiyor, şişiyor ama gücü de azalıyor, ayakta duramıyor. Şimdi bizim de ekonomimiz obeziteye benziyor. Rakamların büyümesi, ekonomik değerlerin artması Türkiye'nin güçlenmesi anlamına gelmiyor. Şuanda Türkiye'de kalkınıyoruz diye ne yapılıyor? Otoyollar, havaalanları, tüp geçitler. Bunların hepsi güzel şeyler. O yolu kendi ürettiğimiz iş makineleri ile yapmalıydık. O yolun üzerinden giden arabaları biz üretmeliydik. Dünyanın en gelişmiş uçakları Amerika'dan alacağız. Bir uçak kaç 98 milyon dolarmış. Tüccar mantığı. Gavurdan aldığımız silah ile kendimizi savunamayız. THY'yi geliştiriyoruz ama parası onların cebine giriyor" şeklinde konuştu.

"İsrail anlaşmasına razı gösteremeyiz"

İsrail ile yapılan anlaşmayı sindiremediklerini de sözlerine ekleyen Arıkan, "İsrail ile yapılan anlaşmayı içimize sindiremedik. Ortadoğu'daki bütün planlar siyonizm menşelidir. Biz buna rıza gösteremeyiz. İsrail'in karşısında ayakta durabilecek tek güç odağı Türkiye'dir. Bunu hiçbir zaman unutmamanız icabet eder"diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kamalak Mahmut Arıkan Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title