Haberler

Saadet Partisi İl Başkanları ve Müfettişleri Toplantısı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Sayın Cumhurbaşkanı birçok konuda olduğu gibi başkanlık konusunda da bir takım sığ danışmanları tarafından yanıltılmaktadır" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Sayın Cumhurbaşkanı birçok konuda olduğu gibi başkanlık konusunda da bir takım sığ danışmanları tarafından yanıltılmaktadır" dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları ve Müfettişleri Toplantısı öncesinde, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Milli Görüş"ün iktidardan uzaklaştırıldığı günden beri, İslam coğrafyasının tam anlamıyla kaosa sürüklendiğini, kan gölüne dönüştürüldüğünü iddia eden Kamalak, iktidarları döneminde Gazze'de İsrail'in tek kurşun bile sıkamadığını savundu.

Yemen'deki gelişmelere değinen Kamalak, "Asıl hedefte Türkiye vardır. Türkiye bu gelişmeler karşısında son derece dikkatli olmak zorundadır. Bu gelişmelerden birileri istifade ediyor. 1980'li yıllarda Irak'la İran'ı karşı karşıya getiren belirleyici irade sürekli iş başında" dedi.

Kamalak, Türkiye'nin çevresindeki gelişmelere hasmane bir tutum yerine aklıselimle davranması gerektiğini söyledi.

İç Güvenlik Paketi'ne de eleştiriler getiren Kamalak, "İç Güvenlik Paketi özü itibariyle bir iç güvenlik tehdit paketidir. Ne var içinde? Sürekli, sivil bir sıkıyönetim. Özü budur. Sıkıyönetim komutanlarına tanınmış yetkiler çok daha kapsamlı ve sürekli bir şekilde valilere tanınmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye için gerçekten hazin bir tablo"

Hürriyetleri boğulmakta olan bir ülkede, demokrasiden bahsetmenin mümkün olamayacağını belirten Kamalak, şunları kaydetti:

"Biz Milli Görüş olarak, 'temiz toplum, temiz yönetim' diyoruz. Hükümet Sözcüsü'nün, 45 yıllık bir siyaset adamının yolsuzluklar konusunda susturulduğu bir ülkede temiz yönetimden, adaletten, hukuktan bahsetmek mümkün değildir. Normalde hukuk yürürlükte olsa, iktidarın derhal Hükümet Sözcüsü'ne 'bildiklerini hukuka yansıt' demesi gerekir. Ama öyle demiyor. Hükümet Sözcüsü, bir Belediye Başkanı'na 'en az 100 yolsuzluk dosyasını ortaya koyacağım' diyor. Bu Türkiye için gerçekten hazin bir tablo. Peki çare yok mu? Var. Milli Görüş'tür, Saadet'tir."

Başkanlık sistemine de değinen Kamalak, bu sistemin sürekli canlı tutulmaya çalışıldığını ifade etti.

Kamalak, "Sayın Cumhurbaşkanı birçok konuda olduğu gibi başkanlık konusunda da bir takım sığ danışmanları tarafından yanıltılmaktadır" açıklamasını yaptı.

Mustafa Kamalak, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı yanıltılıyorsunuz, başkanlık sistemiyle ilgili konuşmalarınızda hızdan, istikrardan bahsediyorsunuz. Allah aşkına, 30 küsur yıl Mısır'ı idare etmiş olan Hüsnü Mübarek'in sistemi başkanlık sistemi değil miydi? Esad'ın sistemi başkanlık sistemi değil mi? Osmanlı, o muhteşem devletimiz özü itibariyle başkanlık değil miydi? 1923'ten, 1950'ye kadar Türkiye başkanlık sisteminden katı bir sistemiyle idare edilmedi mi? Kalkınmış ülkelerin tamamı parlamenter sistemle idare edilmektedir. OECD ülkelerinin 29'u parlamenter sistemdir. Genelde geri kalmış, istikrardan uzak ülkelerin tamamı otoriter rejimlerdir. Bir ülkenin gücü siyasi yönetim biçimine değil, ekonomik gücüne bağlıdır."

Genel seçim çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getiren Kamalak, "Biz üç konuda odaklaşmış durumdayız, özgürlükçü bir hukuk sistemi, ağır sanayi ve yüksek teknolojiye dayanan bir ekonomik sistem ile nitelikli bir eğitim sistemi. Bu üç hususu hayata geçirmeden toplumun huzura kavuşmasının mümkün değildir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title