Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cerablus'taki "Fırat Kalkanı Harekatı"na ilişkin, "Bir kısım gazeteler bu operasyonu işgal girişimi diye sunarken, bir kısmı da fethin ilk adımları diye sunuyor. Hayır, bu bir güvenlik operasyonudur. Tehlikesi var mı, sakıncası var mı? Elbette var." dedi.

Kamalak, parti genel merkezindeki İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ve terör olaylarının birbirini izlediğini belirtti.

Cerablus'taki "Fırat Kalkanı Harekatı"na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, "Bir kısım gazeteler bu operasyonu işgal girişimi diye sunarken, bir kısmı da fethin ilk adımları diye sunuyor. Hayır bu bir güvenlik operasyonudur. Tehlikesi var mı, sakıncası var mı? Elbette var. Ama biz o sakıncaları 6 yıl önce söyledik. 6 yıl önce Suriye'ye gittik, Esed'i uyardık." ifadelerini kullandı.

Kamalak, "Yeni başbakanımız, 'Kabul etsek de etmesek de Esed siyasi bir aktördür.' diyor. Yani Saadet'in 6 yıl önce söylediği noktaya gelmek istiyor, şimdi. Ama yollar daraldı. Yolun bir tarafında PYD var. Bir tarafında IŞİD var. 'Bunların arkasında Amerika, Rusya, İran var' dedik o zaman. 'Sadece orada Suriye yok, bunların irtibatlı olduğu diğer devletler var.' dedik. Kısacası 'Orada 72 millet var' dedik. Yazık ki zaman bizi doğruladı." diye konuştu.

Türkiye sınırında bıçağın kemiğe dayandığı görüşünü savunan Kamalak, şunları söyledi:

"Suriye'den atılan kontrolsüz serseri füzeler, Kilis'i yaşanmaz hale getirdi. 90 civarında roket atıldı. 23 civarında insanımız hayatını kaybetti. Biz Kilis'i yerinde ziyaret ettik, o tarihte 30 bini aşkın kardeşimizin göç ettiğini söylediler. Şimdi de Gaziantep'in Karkamış ilçesi tahliye ediliyor. Niye? Öbür taraftan füzeler atılıyor. Bunun kontrol edilmesi gerekiyor."

Gerekli tedbirler alınmazsa, Türkiye'nin parçalanabileceği tehlikesinin bulunduğunu kaydeden Kamalak, "Tıpkı Irak'ta olduğu gibi olur Türkiye. Aklınızı başınıza toplayın. Bu ülke, bu vatan bizim. Askerimiz talep üzerine Özgür Suriye Ordusu ile girmek durumunda kaldı. Şimdi Şam Camisine namaz kılınmak için gidilmiyor. Şimdi sınır güvenliğini sağlamak için gidiliyor. Riski var mı, evet var ama, biz o riske rağmen askerimize dua etmek mecburiyetindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Cerablus Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title