Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye uluslararası alanda güçlü bir ülke olmak istiyorsa üretime yönelmelidir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye uluslararası alanda güçlü bir ülke olmak istiyorsa üretime yönelmelidir." dedi.

Kamalak, partisinin Konya il başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programı sonrası yaptığı konuşmada, gençliğin ülkenin geleceği ve teminatı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Gençlere ve herkese "iş" dediklerini dile getiren Kamalak, "Öbür taraftan da adil bir gelir dağılımı diyoruz. İş vermekle kalmayacağız. Herkesin geçinebileceği bir gelir sözü de veriyoruz. Türkiye uluslararası alanda güçlü bir ülke olmak istiyorsa, üretime yönelmelidir." ifadesini kullandı.

"Milli görüş ruhu zamanla terk edilmeye başlandı"

Kamalak, milli görüş ruhunun zamanla terk edilmeye başlandığını, milletin özüne dönmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Aziz milletime ve tüm Konyalı vatandaşlara sesleniyorum, Yusuf Has Hacib'in Kutadgu Bilig eserinde yıllara seslendiği gibi ben de size sesleniyorum, orada şair eski yıllara değiniyor. Benden ne gibi bir kötülük gördünüz de başka tarafa gittiniz diyor. Siz milli görüşten ne gibi bir kötülük gördünüz ki başta taraflara savrulup gittiniz."

"Ağır, yerli ve milli sanayi istiyoruz"

Saadet Partisi olarak ağır, yerli ve milli sanayi istediklerini vurgulayan Kamalak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"1996 yılında böyle bir ramazan akşamında merhum hocamız TBMM'de İslam ülkelerinin diplomatlarına vermiş olduğu iftar yemeğinde cebinden madeni bir para çıkararak 'Ey İslam ülkelerinin temsilcileri. Bu bizim ortak para birimimiz olmalı. İç ve dış sömürüyü önlemek için bir araya gelmek zorundayız.' diyordu. Eğer bu gerçekleşebilseydi bugün Amerika'dan daha gelişmiş bir İslam alemi olurdu."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title