Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bomba İstanbul'da, Bağdat'ta, Şam'da patlayınca bunu 'gerillaların özgürlük savaşı', 'muhaliflerin demokrasi mücadelesi' olarak görenlerin, aynı silah kendi şehirlerini hedef aldığında terör feryadında bulunmaları, doğru olsa bile inandırıcı olmaz. Çünkü bataklığı üretenlerin sivrisineklerden şikayet etmeye hakkı yoktur.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bomba İstanbul'da, Bağdat'ta, Şam'da patlayınca bunu 'gerillaların özgürlük savaşı', 'muhaliflerin demokrasi mücadelesi' olarak görenlerin, aynı silah kendi şehirlerini hedef aldığında terör feryadında bulunmaları, doğru olsa bile inandırıcı olmaz. Çünkü bataklığı üretenlerin sivrisineklerden şikayet etmeye hakkı yoktur." dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında İstanbul'dan Paris'e, Bağdat'tan Brüksel'e kadar son günlerin en önemli gündem maddelerinden birini terör olaylarının oluşturduğunu belirtti.

En son ABD'nin Orlando eyaletinde yaşanan ve 50 kişinin ölümüne neden olan saldırının dünyanın bir numaralı gündemi olduğunu vurgulayan Kamalak, olayı şiddetle kınadığını ifade etti.

Kamalak, Orlando saldırısına paralel olarak aynı gün Bağdat'ta, Şam'da ve Libya'da da terör saldırılarının yaşandığını ama hiç birisinin Orlando saldırısı kadar konuşulmadığının altını çizerek şöyle konuştu:

"Amerika, haklı olarak terörist saldırılarda kaybettiği 50 sivil vatandaşına ağlıyor. Ancak Ortadoğu coğrafyasında 1 yılda patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen terörist saldırı sayısı 2 binden fazla.

Bu tür saldırılarda hayatını kaybeden insan sayısı ise 40 binin üzerindedir. Nerede yaşanırsa yaşansın, kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın, her türlü terörist saldırıları elbette kınıyor ve lanetliyoruz.

Hayat hakkı herkes için en kutsaldır. Ne var ki çifte standartlı yaklaşımlar, terörü önlemek bir yana daha da azgınlaştırmaktadır.

Brüksel, Paris, en son Orlando saldırısı bunun sonucudur."

Terör gerçeğiyle yüzleşmek ve gerçekten terörü yok etmek isteniyorsa yapılması gereken ilk şeyin "benim teröristim iyidir" anlayışını bırakmak olduğunu belirten Kamalak, "Bomba İstanbul'da, Bağdat'ta, Şam'da patlayınca bunu 'gerillaların özgürlük savaşı', 'muhaliflerin demokrasi mücadelesi' olarak görenlerin, aynı silah kendi şehirlerini hedef aldığında terör feryadında bulunmaları, doğru olsa bile inandırıcı olmaz. Çünkü bataklığı üretenlerin sivrisineklerden şikayet etmeye hakkı yoktur." dedi.

Kamalak, gelinen noktada batının kendisini sorgulaması gerektiğine dikkati çeken, "Orlando'daki eylemi gerçekleştiren saldırgan Afgan asıllı çıktı. Afgan saldırganın Amerika'da yaptığıyla, ABD'nin Afganistan'da, Libya'da,Irak'ta yaptıkları arasında bir bağ var mı, bunun cevabı aranmalıdır. ABD kendini bir sorgulamalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak İstanbul Bağdat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title