Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bir asır önce burada dedelerimiz, Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Acem'iyle, Sünni'siyle bir bütün halinde vücutlarını birbirlerine siper ederek düşmana karşı koymuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bir asır önce burada dedelerimiz, Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Acem'iyle, Sünni'siyle bir bütün halinde vücutlarını birbirlerine siper ederek düşmana karşı koymuştu. Bugün o dedelerin torunları, ellerinde düşmanların silahıyla üstelik Allahu ekber diyerek birbirlerini katlediyor." dedi.

Kamalak, Çanakkale'de Nusret Kutlu İş Merkezi'nde partisinin il başkanlığı ofisinin açılış töreninde, insanların dünya görüşleriyle benimsedikleri partilerin farklı olabildiğini söyledi.

Ülkede herkesin aynı coğrafyada yaşadığını, aynı gemide yolculuk ettiğini belirten Kamalak, "Bizler kardeşleriz. Kardeşlik hukukunu asla ve asla zedelememek gerekiyor. Herkesin huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var ama görüyoruz ki ülkemiz yaşanır olmaktan çıkarılmış durumda." diye konuştu.

Terör konusuna da değinen Kamalak, şöyle devam etti:

"Kiminle savaşıyoruz? Düşmanımız kim? Ne oldu bize? Şu an Çanakkale'deyiz. Bir asır önce burada dedelerimiz, Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Acem'iyle, Sünni'siyle bir bütün halinde vücutlarını birbirlerine siper ederek düşmana karşı koymuştu. Bugün o dedelerin torunları, ellerinde düşmanların silahıyla üstelik Allahu ekber diyerek birbirlerini katlediyor. Bu böyle gitmez, gitmemelidir. Gitmemesi için biz Saadet Partisi olarak, Milli Görüş'ün tek temsilcisi bir ekip olarak yollara koyulduk, Anadolu'yu dolaşıyoruz. Milletimiz için mücadele ediyoruz. Diyoruz ki güzel ülkemizde, Türkiye'mizde, başta şehitler diyarı Çanakkale'miz olmak üzere bu ülkenin her bir yerinde herkese yetecek kadar yer de nimet de vardır ama yazık ki huzur yok. Huzur olmadığı için de elimizdeki zenginlikleri yeterince değerlendiremiyoruz."

Kamalak, bir gazetecinin, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin sorusunu yanıtladı. Halkın lehine geliştirilen bu müessesenin haliyle halkın aleyhine, suç işlemek amacıyla kullanılmaması gerektiğini anlatan Kamalak, "Suç işleyen kim olursa olsun, hukuk devletinde hesabını vermelidir ama böyle değil. İktidar diyor ki 'Birikmiş şu kadar dosya var. Bir an önce bu dosyaları elden çıkarmamız ve yargıya teslim etmemiz gerekir.' İyi de bu dosyaları niye biriktirdin bu zamana kadar? Biriktirmiş dosyayı, üste çıkmaya çalışıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Çanakkale Politika Haberler

title