Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

"Türkiye, dünyadaki 7.5 milyar insana hiçbir şey yapmasa, sadece Türkçe öğretse bundan ülkemize bir zarar gelir mi? Tabii ki gelmez. Dolayısıyla yurt dışındaki okuların kapatılması için mücadele edilmesinin Türkiye’nin aleyhine olacağını düşünüyorum.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin, " Türkiye, dünyadaki 7.5 milyar insana hiçbir şey yapmasa, sadece Türkçe öğretse bundan ülkemize bir zarar gelir mi? Tabii ki gelmez. Dolayısıyla yurt dışındaki okulların kapatılması için mücadele edilmesinin Türkiye'nin aleyhine olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla yanlış buluyorum" dedi.

Kamalak, partisinin Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki il kongresinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin soru üzerine Kamalak, şunları söyledi:

"Türkiye, dünyadaki 7,5 milyar insana hiçbir şey yapmasa, sadece Türkçe öğretse bundan ülkemize bir zarar gelir mi? Tabii ki gelmez. Dolayısıyla yurt dışındaki okulların kapatılması için mücadele edilmesinin Türkiye'nin aleyhine olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla yanlış buluyorum. 350 bin civarında öğretmenimiz iş bekliyor. 110 bin civarında okulumuz öğretmen bekliyor. 47 bin öğretmenimiz ek ders ücretiyle okullarda ders vermenin mücadelesi içinde. Yani devlet maaş ödeyemiyor, ek ders ücretini ödeyebiliyor. Şimdi bunlar, Türkiye'yi bırakıp da kendi ifadeleriyle 163 ülkede yüzlerce, hatta binlerce okul açmaları mümkün değildir. Eğer bu okular yanlış yapıyorsa onun düzeltilmesi için tedbirlere başvurulmalıdır."

Kamalak, dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasına ilişkin de "Onu AK Parti kapattı ama millet kapatmadı" dedi. - Yozgat

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title