Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

"Osmanlı'yı paramparça edenler bugün bir şekilde İslam coğrafyasını, yerelde de Türkiye'yi bölüp parçalamak istiyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Osmanlı'yı paramparça edenler bugün bir şekilde İslam coğrafyasını, yerelde de Türkiye'yi bölüp parçalamak istiyor. Biz bu oyunu bozmak durumundayız" dedi.

Partisince düzenlenen kongreye katılmak üzere Batman'a gelen Kamalak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

HDP'nin sokağı çıkma çağrısına ilişkin soru üzerine Kamalak, partilerinin kavgadan yana olmadığını söyledi.

"Dün dedelerimiz Çanakkale'de ulvi bir inançla vücutlarını birbirlerine siper etmişlerdir. Çanakkale'de Alevi'si, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı bir bütün olarak karşı çıkmışlardır. Orada 450 bin şehit var" diyen Kamalak, şöyle konuştu:

"Osmanlı'yı paramparça edenler bugün bir şekilde İslam coğrafyasını, yerelde de Türkiye'yi bölüp parçalamak istiyor. Biz bu oyunu bozmak durumundayız. Yanlış politika, yanlış siyaset ister istemez bu tür gerilimlere yol açmaktadır. Biz bu tür uygulamaların, daha doğrusu resmi ideolojinin yanlış uygulama içerisinde olduğunu net bir şekilde, 25 Şubat 1994 tarihinde Bingöl'den haykırmıştık. 'Müslümanım' diyen kimsenin Allah'ın koyduğu kurallara uyması durumunda hiçbir sorun kalmayacaktır."

Ermenek'te işçilerin kömür ocağında mahsur kalması

Kamalak, Ermenek'te işçilerin kömür ocağında mahsur kalmasını "deprem" olarak değerlendirerek, buradan çıkartılan kömürün devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtıldığını ileri sürdü.

Madende mahsur kalan işçilerin sağ çıkartılması temennisinde bulunan Kamalak, şunları kaydetti:

"Bu tür facialar bizim için şaşırtıcı değil. Çünkü işin temeli bozuk. Bu ocakların sahibi devlettir. Rödovans sistemi ile kiraya veriyor. İşletmecisi yandaş şirket, alıcısı hükümet, tüketicisi belli bir partiye oy veren seçmen. Hani bedava dağıtılan kömürler var ya, işte o kömürler oralardan çıkartılan kömürlerdir." - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kamalak Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title