Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak konuşması.

"Bölge Hamle Toplantısı"ndan detaylar. - "Suriye konusunda Türkiye'nin bölge ülkeleri ile bir araya gelmesi gerekiyor. Yapılması gereken şey, hiç şüphesiz ki barış, barış ve barıştır"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Suriye konusunda Türkiye'nin bölge ülkeleri ile bir araya gelmesi gerekiyor. Yapılması gereken şey, hiç şüphesiz ki barış, barış ve barıştır." dedi.

Kamalak, partisi tarafından bir otelde düzenlenen "Bölge Hamle Toplantısı"nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'de yaşanan savaşın bütün bölge halkını sardığını belirten Kamalak, bu konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda, Suriye politikasında Saadet Partisi olarak görüşlerinin dikkate alınmadığını iddia eden Kamalak, şöyle konuştu:

"Suriye konusunda Türkiye'nin bölge ülkeleri ile bir araya gelmesi gerekiyor. Yapılması gereken şey, hiç şüphesiz ki barış, barış ve barıştır. Türkiye, İran, Suriye, Mısır ve Irak, icap ediyorsa diğer kardeş İslam ülkeleri de bu konferansa davet edilecek ülkeler olabilir. Bu bölge bizimdir. Tabiri caizse bu apartman Müslümanlarındır. Müslümanlar, bir araya gelmek suretiyle problemlerini çözmelidir, bunu sağlayacak güce sahiptir. Açık ve net bir şekilde söylüyoruz; küresel güçlerle el ele, omuz omuza vererek Müslümanların problemlerini çözemezsiniz."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title