Haberler

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman Açıklaması

"Oluşturulan kutuplaşma, insanları iki büyük partiden birine yönlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, kutuplaşmanın insanları iki büyük partiden birine yönlendirdiğini öne sürerek, "İnsanlar, tepkiyle veya korkuyla oy verdi" dedi.

Karaman, partisinin il başkanlığınca düzenlenen divan toplantısında, Türkiye'de 23 partinin seçime gireceğinin anons edildiğini belirterek, aday dağılımlarında farklılıklar olduğunu söyledi.

AK Parti'nin bin 394 seçim çevresinin bin 392'sinde seçime girdiğini ifade eden Karaman, "MHP, bin 394 seçim çevresinin bin 368'inde, partimiz ise bin 367'sinde girdi. Mecliste olan ve grubu bulunan dört partinin üçüncü sırasında partimiz yer aldı. Partiler bazı yerlerde aday bile bulamadı ama biz Türkiye'nin bin 367 seçim bölgesinde adayımızı gösterdik ve seçime girdik. Maddi imkansızlıklara ve hazineden yardım almamıza rağmen, bütün Türkiye sathında seçime girmemizin çok büyük önemi var" diye konuştu.

İktidar partisinin seçimlerde 880 milyon lira harcadığını iddia eden Karaman, şöyle konuştu:

"Bir ilçede harcanan parası kadar genel merkez olarak harcayamadık. İlçelerimize çok cüzi miktarlarda para gönderdik çünkü mali imkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen, partililerimiz çocuklarının rızıklarından kestikleri paralarla davamızı yürüttü. Hepsinden Allah razı olsun. Oluşturulan kutuplaşma, insanları iki büyük partiden birine yönlendirdi. İnsanlar, tepkiyle veya korkuyla oy verdi. İmanen ve ahlaken onay vermediği hususta siyaseten oy vermeye başladılar. Bunlara rağmen teşkilatlarımızda moral bozukluğu olmadığını gördük."

"Oylarımızın arttığını inkar etmememiz lazım"

Partilerinin 2009 seçimlerine oranla 30 Mart'ta oy kaybına uğradığını anlatan Karaman, "Oylarımızı 2009'a göre ölçmemiz lazım. 2009'dan sonra başımızdan büyük olaylar geçti. Bir grup partimiz de teşkilatlarımızın yarısını aldı, götürdü. Buna rağmen yeniden teşkilatlarımızı kurduk. Sonra liderimiz vefat etti. Oylarımızın 2009'a göre değil, 2011'e göre ölçülmesi lazım. 2011'de 535 bin oy aldık. Bu seçimde aldığımız oy 1 milyon 256 bindir. Oyumuz iki misli arttı.  Bu, bir başarı mıdır, değildir ama oylarımızın arttığını inkar etmememiz lazım" şeklinde konuştu.

Seçimden önceki çalışmalarının karşılığını aldıklarını vurgulayan Karaman, "Seçimden önce teşkilatımız, mahalle temsilcilerimiz ve sandık müşahitlerimiz tamamlandıysa, bu kardeşlerimiz seçim sathına girmeden ev ev dolaşarak çalıştılarsa, bunun karşılığını aldık. Seçime girerken dört belediyemiz vardı. Seçim bitti, 27 belediyemiz oldu. 8 ilçemiz ve 17 beldemiz var. 13 yerde Yüksek Seçim Kurulu kararıyla seçim yenilecek. Bundan da 5-10 daha artacağını düşünüyoruz. Önümüzde 1 Haziran'da seçim var. Sandıklara sahip çıkarsak ve seçimden önce çalışırsak meyvelerini alırız" değerlendirmesinde bulundu. - Zonguldak

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Türkiye Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title