Haberler

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, 28 Şubat döneminde vatandaşların bankalara 400 milyar lira borçlandığını, bu nedenle kredi kartları ve borçlar yüzünden intiharlar, huzursuzluklar, boşanmalar yaşandığını bildirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, 28 Şubat döneminde vatandaşların bankalara 400 milyar lira borçlandığını, bu nedenle kredi kartları ve borçlar yüzünden intiharlar, huzursuzluklar, boşanmalar yaşandığını bildirdi.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, "28 Şubat darbesi"nin Türkiye'ye pahalıya mal olduğunu belirtti. 28 Şubat'ta, milletin hür iradesine müdahale edildiğini aktaran İriş, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan ve ülkemize pahalıya mal olan bu darbenin üzerinden 18 yıl geçti. Erbakan'ın başbakanlığı döneminde işçiye, memura, emekliye, çiftçiye zamlar verildi. Refahyol hükümeti zamanında devlet kurumlarına ait paraların özel bankalar değil, kamu bankalarında toplanmasıyla havuz sistemi kurulmuştu. Bu sistem sayesinde devletin borcu süratle azalmaya başlamış, böylece rantiyenin hortumları kesilmişti. 28 Şubat darbesinin yapılmasının en önemli sebeplerinden biri de budur. 28 Şubat döneminde millet bankalara 400 milyar lira borçlandı. Kredi kartları ve borçlar yüzünden intiharlar, huzursuzluklar, boşanmalar yaşandı."

İriş, ayrıca 28 Şubat'ta, devletin borçlarının 650 milyar dolara ulaştığını vurguladı. Darbenin meydana getirdiği zararın bununla sınırlı olmadığını aktaran İriş, "Bu saydıklarımız bile 28 Şubat'ın, siyasi, ekonomik ve ahlaki bakımdan ülkemizi ne hale getirdiğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

İriş, 7 Haziran genel seçimleri öncesinde, olumsuzlukları ortadan kaldırmak için şahsiyetli politikaların takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

28 Şubat Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title