Haberler

Saadet Partililerden Patroit Protestosu

Saadet Partisi (SP) Kocaeli İl Gençlik Kolları Teşkilatı Türkiye'ye getirilen patroit füzelerini protesto etti.

Saadet Partisi (SP) Kocaeli İl Gençlik Kolları Teşkilatı Türkiye'ye getirilen patroit füzelerini protesto etti. İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Paksoy, patroitlerin Türkiye'yi korumak için değil, İslam ülkelerini birbiriyle savaştırmak için getirildiğini söyledi.

Merkez Bankası önünde başlayan protesto gösterisine Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Gençlik Kolları Teşkilatı Başkanı Ali Paksoy, ile yaklaşık 200 partili katıldı. SP'liler, 'İzmit uyuma ülkene sahip çık', 'SP gelecek dertler bitecek', 'Katil ABD işbirlikçi AKP' sloganları attı. Ellerinde döviz taşıyan grup, ıslık ve alkış eşliğinde Sabri Yalım Parkına geldi. Burada partililer adına basın açıklamasını İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Paksoy yaptı. Paksoy, konuşmasında 20 Ocak Pazar günü, patriot füzelerinin indirildiği İskenderun limanında büyük bir miting düzenlenme kararı aldıklarını, ancak polis tarafından engellendiğini hatırlattı.

Türkiye'ye yerleştirilmek istenen patriot füzeleri kirli ve tehlikeli bir oyunun parçası olduğunu söyleyen Ali Paksoy konuşmasına söyle devam etti: "İktidar Kahramanmaraş'a, Adana'ya, Gaziantep'e yerleşecek, Alman, Amerikan askerlerini değil, bu vatan için canlarını vermiş bir ecdadın torunlarını tehlike olarak görüyor. Bu vesileyle bir kez daha uyarıyor ve haykırıyoruz. Ülkemize yerleştirilmek istenen patriot füzeleri kirli ve tehlikeli bir oyunun parçasıdır."

Patriotların Türkiye'yi korumak için değil, İslam ülkelerini birbiriyle savaştırmak için getirildiğini savunan Paksoy, "Çünkü NATO barışın değil, küresel emperyalizmin silahlı gücüdür. Girdiği yere, kan ve zulümden başka hiçbir şey götürmemiştir. Bizim Amerika'nın kalkanına da, NATO'nun patriotuna da ihtiyacımız yoktur. Bu topraklar NATO toprağı değil, İslam toprağıdır. Bu topraklarda Rasmussen'lerin değil, Seyit Çavuşların, Şehit Kamil'lerin kanı vardır" dedi. Açıklama sonrası grup olaysız bir şekilde dağıldı. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Politika Güncel Haberler

title