Haberler

Saadet Partili Kadınlar Papa'yı Protesto Etti

Saadet Partisi Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun İstanbul'a gelişini Eyüp Sultan Meydanı'nda protesto etti.

Saadet Partisi Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun İstanbul'a gelişini Eyüp Sultan Meydanı'nda protesto etti.

Saadet Partisi Kadın Kolları üyesi yaklaşık 500 kadın, Papa Francesco'nun İstanbul'a gelişini protesto etmek için saat 15.00 sıralarında Eyüp Sultan Meydanı'nda toplandı. Ellerinde 'Hac'ı hilale üstün tutanları kınıyoruz', 'Papa'yı ziyaret için ülkemize çağıranlar İslam birliği için kılını kımıldatmıyor' yazılı dövizler taşıyan kadınlar, tekbir getirerek 'Fatih'lerin nesiyiz', 'Avrupa değil, İslam birliği' şeklinde slogan attı.

Daha sonra, grup adına basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, Papa'nın kardinalken Türkleri Nazilere benzettiğini belirterek, "Papa Francesco, dün Ankara'da bugün İstanbul'da hükümet yetkilileri tarafından büyük bir hürmet ve şaşa ile ağırlanmaktadır. Bizler misafire değil misafirin haddini aşmasına karşıyız. Papa Francesco yaptığı açıklamalarla haddini aşmış, kafasındaki haçlı zihniyetini ortaya koymuştur. Papa daha kardinalken Türkleri Nazilere benzeterek haddini aşmıştır. Bu aziz millet Ermenilere sözde soykırım yapmakla suçlayarak haddini aşmıştır. Eğer Papa illa bir soykırım görmek istiyorsa kendi tarihine, kendi geçmişine bakmalıdır. Baktığında 19 ayrı Haçlı seferinde 19 ayrı soykırım görecektir. Papa, İstanbul'a 'Konstantinapol' diyerek haddini aşmıştır. Yeryüzünde Konstantinapol diye bir yer yoktur. İstanbul, Konstantinapol olmasın diye onlarca Haçlı seferine göğüs germiştir" diye konuştu.

"PAPA'NIN ZİYARET AMACI TURİSTİK GEZİ DEĞİL"

Papa Francesco'nun İstanbul'a ziyaret edişinin farklı amacı olduğunu öne süren Ebru Asiltürk, "Tüm bu gerçekler göstermektedir ki, Papa Francesco'nun Türkiye'ye yaptığı ziyaret turistik bir gezi değildir. Çok önemli hedefleri ve amaçları vardır. En önemlisi de 'ekümenik' diyerek patrikhaneye özel bir statü vermektedir. Bunun anlamı İstanbul'da yeni bir Vatikan kurmak demektir. Biz asla buna izin vermeyeceğiz. Çünkü biz Bizans'ın değil Osmanlı'nın çocuklarıyız" dedi. Basın açıklamasının ardından kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Eyüp Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title