Haberler

S.Pellegrino Dünyanın En İyi Genç Şefini Seçiyor

Güncelleme:

S. Pellegrino, geçen yılki yarışmanın büyük başarıya ulaşmasının ardından bu yıl "S.Pellegrino Young Chef" yarışmasını ikinci kez düzenleyecek.

İlk yılında yoğun ilgi gören ve 3.000 başvuru alan yarışma ile bu kez 2016 yılı Dünyanın En İyi Genç Şefi belirlenecek. Akdeniz Ülkeleri Bölgesi'nde yer alacak olan Türkiye'yi, yarışmanın bölgesel jürisinde ünlü şef Aydın Demir temsil edecek.

"S.Pellegrino Young Chef" yarışması, dünya genelinde coğrafi konumlarına göre belirlenen 20 bölgede, 100'den fazla başarılı şeften oluşan bölgesel jüri, 20 genç şef finalist, 20 mentor şef ve yıldız şeflerden oluşan final jürisi ile genç yeteneklere olan desteğini gösteriyor. Yarışmaya başvurular 01 Ocak 2016 itibariyle www.finedininglovers.com üzerinden yapılabilecek.

2015 yılının birincisi olan İrlandalı genç Şef Mark Moritary, 2015 S.Pellegrino Genç Şefi ilan edilmekten çok mutlu olduğunu ve onur duyduğunu belirtti. Moritary "Benim için asla unutulamayacak ve eşsiz bir deneyimdi. Bu süreçte olağanüstü şeflerle tanışma fırsatım oldu ve "S.Pellegrino Young Chef" ünvanı kariyerim üzerinde harika bir etki yarattı." dedi.

Milano'da yapılacak olan yarışmanın uluslararası final etkinliğinde dünyanın en yetenekli genç şefini, Yedi Bilgeler olarak adlandırılan jüri seçecek. Dünyanın en meşhur mutfak ustaları arasında yer alan David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne ve Roberta Sudbrack jüride yer alacak.

Türkiye yarışmada Akdeniz Ülkeleri Bölgesi kapsamında olacak. Akdeniz Ülkeleri Bölgesi jürisinde Türkiye'den ünlü Şef Aydın Demir yer alacak. 2012'de Les Toques Blanches du Monde'da 'En İyi Yabancı Şef' ödülünün sahibi olan ve 2009-2010 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün mentor şefliğini yürüten başarılı şef Aydın Demir, diğer bölgesel jüri üyeleri ile beraber Milano'da gerçekleşecek final etkinliğine katılacak bölgesel finalistleri belirleyecek.

Uluslararası "S.Pellegrino Young Chef" yarışması 4 farklı aşamadan oluşmaktadır:

1. Aşama - Online Başvuru

Yarışmaya başvurmak isteyen genç şefler kendilerine ait olan özgün ve en iddialı yemek tariflerini 01 Ocak - 31 Mart 2016 tarihleri arasında www.finedininglovers.com adresinde tanıtarak yarışmaya başvurularını gerçekleştirebilecekler. Yarışmaya başvuracak adaylarda, 30 yaşın altında olmak ve bir restoranda şef, sous chef veya chef de partie olarak en az bir yıl çalışmış olmak gibi özellikler aranıyor.

2. Aşama: Bölgesel Yarı Finalist Listelerinin Oluşturulması

Alınan başvurular İtalyan mutfağının lider Uluslararası Eğitim Merkezi olan ALMA Akademi (www.alma.scuolacucina.it) tarafından değerlendirilecek. Malzeme, maharet, yaratıcılık zekası, görsellik ve mesajdan oluşan beş Altın Kriteri esas alarak yapılan değerlendirme sonucunda Nisan ayı boyunca her bölgeden 10 finalist belirlenecek.

3. Aşama: Bölge Finalleri

Her bölgeden belirlenen 10 finalist 1 Mayıs – 15 Ağustos tarihleri arasında bölgesel finallerde yerel jüri karşısında hünerlerini sergileyecek. Jüri, bölge finalistlerinin pişirdiği özel yemeklerini tadarak beş altın kritere göre kazananı belirleyecek.

Türkiye'nin içinde yer aldığı Akdeniz Ülkeleri grubunun jürisinde Türkiye, İsrail ve Yunanistan'ın başarılı şefleri bulunuyor. Jüride, Türkiye'den Şef Aydın Demir, Yunanistan'dan Şef Olivier Campanha ve İsrail'den Şef Meir Adoni yer alıyor. Bölge finallerine Türkiye'yi temsilen katılacak olan jüri üyesi Aydın Demir, 5 kuşaktır aşçılık yapan bir aileye sahip. 2008'de Time Out Dergisi tarafından Türkiye'nin en iyi şefi seçilen Demir, 2012'de Les Toques Blanches du Monde'da 'En İyi Yabancı Şef' ödülünün sahibi oldu. En meşhur mutfaklarda başarılı deneyimlerinin yanı sıra Aydın Demir, bireysel sosyal sorumluluk projesi olan "Yerel Güzeldir" ile de Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünlerini koruma altına alma çalışmalarını yürütmektedir.

Dünya çapında 20 bölgeden* seçilecek olan "20 En İyi Bölgesel Genç Şef" Ağustos 2016 sonunda açıklanacak. Her finaliste, aynı zamanda bölgelerinde jüri üyesi olarak yer almış bir "Mentor Şef" atanacak. Mentor şefler genç şeflere kendi özel yemeklerini nasıl daha iyi hale getirebileceklerine dair önerilerde bulunacak ve onları dünya finaline hazırlayacak.

Akdeniz Ülkeleri Bölgesi'nde, Mentor Şef olarak yer alacak isim İsrail'den Meir Adoni. Meir Adoni, kendisi için en büyük ilham kaynağının toprakları ve geçmişten gelen miras olduğunu belirten, gelenek ve bölgesel lezzetlere çok değer veren bir şef.

4. Aşama- Büyük Final Etkinliği

13 Ekim 2016'da Milano'da tüm yarışma finalistleri bir araya gelecek. Yedi Bilgeler jürisi karşısında iki gün sürecek yarışmada kıyasıya mücadele edecek olan bölge finalistleri arasından bir kişi birinci seçilecek ve "S. Pellegrino Young Chef 2016" ödülünün sahibi olacak.

Yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi ve başvuru formuna www.finedininglovers.com adresinden ulaşılabilir. Etkinlik hakkındaki gelişmeleri yakından takip etmek için ise yarışmayı #SPYoungChef hashtag'inden takip edebilirsiniz.

*Yarışmanın 20 Bölgesi:

1 İtalya

2 Fransa

3 Almanya-Avusturya

4 İsviçre

5 İspanya-Portekiz

6 İngiltere-İrlanda

7 Rusya/Baltık Ülkeleri

8 İskandinavya

9 Doğu Avrupa

10 BeNeLux

11 Akdeniz Ülkeleri (Türkiye, Yunanistan, Malta, Kıbrıs, İsrail)

12 Amerika

13 Kanada

14 Afrika-Orta Doğu

15 Latin Amerika - Karayipler

16 Pasifik (Avustralya, Yeni Zelanda, Pasifik Adaları)

17 Çin

18 Japonya

19 Kuzeydoğu Asya (Güney Kore, Tayvan, Hong Kong, Filipinler)

20 Güneydoğu Asya (Hindistan, Sri Lanka, Myanmar, Tayland, Laos, Vietnam, Malezya, Singapur, Endonezya, Kamboçya ve Maldivler)


PROJENİN AŞAMALARI

BİRİNCİ AŞAMA: ONLINE BAŞVURU – Ocak-Mart 2016

Dünyadaki her genç şef kendisine ait özgün ve iddialı yemek tarifleri ile birlikte www.finedininglovers.com adresinden yarışmaya başvurabilir. Başvuracak şeflerin en fazla 30 yaşında olmaları ve bir restoranda şef, sous chef veya chef de partie olarak en az bir yıl çalışmış olmaları gerekiyor. Aranan şartların tam listesi internet sitesinde mevcuttur.


İKİNCİ AŞAMA: ULUSLARARASI ELEMELER – Nisan 2016

Adaylar dünyanın hangi coğrafi bölgesinden başvurduklarına göre 20 gruba ayrılacak. Ardından İtalyan mutfağının dünyadaki lider uluslararası eğitim merkezi ALMA (www.alma.scuolacucina.it) online başvurular arasından malzeme, maharet, yaratıcılık zekası, güzellik ve mesajdan oluşan beş Altın Kriteri esas alarak her bölgeden 10 finalist seçecek.

1. MALZEME: Kalite, tazelik ve benzersizlik açısından piyasada bulunabilecek malzemelerin en iyisini seçme.

2. MAHARET: Ham malzemeleri özgün niteliklerine değer vererek başarıyla işleme ve dönüştürme.

3. YARATICILIK ZEKASI: Lezzet ve biçim arasında mükemmel bir denge tuttururken bir yandan da rafine sofra kültürüne ilişkin dokunulmamış, ilham verici, beklenmedik olanakları kişisel ve çağdaş bir tarz takip ederek başarıyla keşfetme.

4. GÜZELLİK: Yemeğin sunumu cazibesinin bir parçasıdır.

5. MESAJ: Ortaya konulan eser ve kişisel vizyon aracılığıyla net bir mesaj iletme.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: BÖLGESEL YARIŞMALAR – 1 Mayıs - 15 Ağustos 2016

Her bölgeden 10'ar finalist bölgesel yarışmalara katılacak. Her bölgede en az 3 tanınmış bağımsız şeften oluşan bir jüri finalistlerin kendilerine özgü yemeklerini tadarak beş Altın Kritere göre en iyisini seçecek. Her bölgenin birinci gelen şefleri Ağustos sonuna kadar ilan edilmiş olacak.

FİNAL AŞAMASI: "S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016" FİNALİ – 13-15 Ekim 2016

Finale kadar yarışan en iyi genç şefler onuruna Ekim ayında Milano'da S.Pellegrino'nun ev sahipliğinde bir etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikte dünyanın en ünlü şeflerinden oluşan jüri "S.Pellegrino Young Chef 2016" ünvanının sahibini belirleyecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Türkiye Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title