Haberler

S&P Rusya'nın Kredi Notunu Düşürüp Ülkeyi Resmen Çöpe Attı

Güncelleme:

S&P Rusya'nın kredi notunu yatırım yapılabilir düzeyin altında indirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Rusya'nın kredi notunu bir kademe indirerek 10 yıldır ilk defa yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürdü. Rusya ekonomisinin zor bir döneme girdiğini dün yaptığı açıklamada belirten S&P, kredi notunu BBB-'den BB+'ya düşürürken, petrol fiyatlarındaki gerileme ve Batılı ülkelerin Ukrayna nedeniyle uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ekonomik büyüme görünümünün bozulduğunu belirtti.

KOCA ÜLKEYİ ÇÖPE ATTILAR

Not indirimi, yatırım yapılabilir seviyenin altındaki varlıklara yatırım yapamayan emeklilik fonları gibi büyük yatırımcıları Rus borçlanma senetlerinden caydıracağı için ülkenin borçlanma maliyetlerinin yükselmesine yol açabilir. Rusya'ya şu anda yatırım yapılabilir düzeyin en alt seviyesinde not veren diğer kredi derecelendirme kuruluşları da S&P'nin izinden gider ve ülkedeki ekonomik kriz daha da derin bir hal alırsa durumun Devlet Başkanı Vladimir Putin için de siyasi yansımaları olabilir.

HABERLE RUBLE ÇAKILDI

Ruble not indiriminin ardından dolar karşısında yüzde 6'nın üzerinde değer kaybederken, dolar/ruble kuru dün 68.65 düzeyine kadar yükseldi. Yatırımcı endişelerinin bir göstergesi olan Rusya'nın borçlarını iflasa karşı sigortalamanın maliyeti de yükseliş kaydetti. S&P Aralık ayı ortasında yaptığı açıklamada ekonomideki zayıflama ve parasal esnekliğin azalmasını gerekçe göstererek Rusya'nın kredi notunu Ocak ortasından itibaren yatırım yapılabilir düzeyin altına indirebileceğini belirtmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Ukrayna Sıkıcı Kobi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (38)

HüseyinMobil-IOS:

Rusya vur şu amerikayı artık daha fazla neyi bekliyon gönder Atomları göndeeeerrr

11
14
yanıtYanıtla
GERÇEKLERmobilWeb@haberler.com:

YAŞASIN iYiLER BATSIN KÖTÜLER. YAŞASIN LAÌK DEMOKRAT ÇAĞDAŞ ÌNSANLIK. DÜNYAYI KÌMLER YÖNETÌYOR GÖRÜN EYYY AKP PKK LILAR.

5
18
yanıtYanıtla
SarıMobil-IOS:

Rusya ya fakirlik açlık yokluk vız gelir onlar tarih de bunları çok yaşadı

18
2
yanıtYanıtla
allohasan:

hadiyin ordan rusyayı çöpe atmışlar kendileri yazıp kendileri oynuyorlar

19
0
yanıtYanıtla
EMRE:

putin amca bos dam degildir. . . VERIR HEPSININ AGZININ PAYINI. . . . URAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

17
2
yanıtYanıtla
KaaNMobil-IOS:

putin tam bi liderdir ve ruslar namusunu ona borcludur.nokta

18
1
yanıtYanıtla
SONY:

Rusya bunlara boyun eğmez, direnecek ve kazanacak. AB, Abd çöküşün eşiğinde. Ortadoğuda kaybettiler, kuyruklarını kıstırarak çekiliyorlar.

15
2
yanıtYanıtla
yusuf:

abd ve israilin karşısında tek durabilen bağımsız gerçek lider PUTİN . . . . böyle 10 başkan olsa dünyada sionistler kaçacak delik arardı

16
0
yanıtYanıtla
hsgibr BTP:

dünya siyesetine yön veren rusya batının hangi yaptırımına boyun bükmüştür MİLLİ EKONOMİ modeliyle zirveye çıkan rusyayı alt etmeleri mümkün değildir bizimde bağımsız bir siyaset yapmaktan kurtulmak için AB sevdasından kurtulup MİLLİ EKONOMİ modelini uygulamamız şarttır

15
1
yanıtYanıtla
osmanusta:

Amerikanci usak kafali manset, Rusyayi cope atmak, buna ancak beyni coplesmisler inanir

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title