Haberler

S&P İngiltere'nin Kredi Notunu Düşürdü

Güncelleme:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, İngiltere'nin kredi notunu "AAA" seviyesinden "AA"ya düşürdüğünü bildirdi.

AB'den ayrılma kararı alan İngiltere'nin kredi notu düştü. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İngiltere'nin kredi notunu "AAA" seviyesinden "AA"ya düşürdüğünü açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İngiltere'nin kredi notunun, referandumdan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı çıkmasının ardından artan belirsizlik ortamı nedeniyle "AAA" seviyesinden "AA" seviyesine çekildiği, ülke notu görünümünün ise "negatifte" bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, AB referandum sonucunun İngiltere için "daha az öngörülebilir ve daha az istikrarlı bir ortama" işaret ettiği vurgulandı.

İSKOÇYA VE İRLANDA VURGUSU

Değerlendirmede, "Reyting kararımız İngiltere'nin yüksek finansman ihtiyacı gereksiniminin ışığında dış finansman koşullarında görülen bozulma risklerini de yansıtmaktadır. İskoçya ve Kuzey İrlanda'da AB'de kalmak yönünde oy kullanılması ülkenin tamamı için daha geniş çaplı anayasal meseleleri ortaya çıkarmaktadır." ifadelerine yer verildi.

STERLİN RİSKİ

İngiltere'nin kredi notu görünümüne ilişkin olarak ise "Negatif görünüm, ekonomik görünüme, mali ve cari performansa ve sterlinin uluslararası rezerv para birimi rolüne ilişkin riskleri yansıtıyor." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca negatif görünümün Birleşik Krallık'ın ekonomik ve anayasal entegrasyonuna ve İskoçya'da yeni bir bağımsızlık referandumu yapılmasına ilişkin riskleri de yansıttığı vurgulandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de 24 Haziran'da İngiltere'nin kredi notu görünümünü "durağandan" "negatife" düşürdüğünü açıklamıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

Biat mi asla!:

Ingiltere kuvvetli bir ulke. . Demokrasi ulkesi. . Halkin sesine kulak verdi ve cikti. . Haberlere bakmayin abartiyorlar. .

9
1
yanıtYanıtla
kerem:

o kredi notu olan AA yı biz rüyamızda göremeyiz bizim çok bilmişler hala konuşuyor

8
1
yanıtYanıtla
tarzanbey:

yapma yaw tüh naapacaklar şimdi kimden alırlar krediyi. lan geri zekalılar adamların krediye ihtiyacı mı var?

6
0
yanıtYanıtla
KONYADAKİ ÇOK GİZLİ UZAY ÜSSÜ:

İSRAİL''E DİZ ÇÖKTÜREN VE RUSYA''YA AF DİLETTİREN BÜYÜK LİDER UZUN ADAM, ŞİMDİ TAM ZAMANI. SIRADA AB''YE GİRMEK VAR. YOLUN AÇIK OLSUN MİLLET SEVDALISI.

1
4
yanıtYanıtla
:

israil e diz çöken ve rusya ya özür mektubu yollayan, af dileyen uzun adam demek istedin herhalde. . . aa bide dağılmadan ab ye girebilirsek yolumuz açık olacak evet

yanıt0
yanıt0
zlg:

AB AIDS LİDİR; BULAŞANIN KURTULUŞU OLMAZ

3
1
yanıtYanıtla
.:

İNGİLTEREYE KOYMAZ O. 2. 5 TRİLYON DOLAR GSYİH İ OLAN BİR ÜLKE BU OLANLARIN YARISI TÜRKİYEDE OLSAYDI ATACAK YAZAR KASA DA KALMAZDI . . .

3
1
yanıtYanıtla
Buyukdalan:

Turkiye 40 sene bekliyor Bukadar bir Dandik Politika olmaz olamaz , Cifte standart ugulandimizi bile bile Milleti uyutmaya devam hem Turkiye politikasi hem de Ab

2
1
yanıtYanıtla
Ne yapraa la?:

''AAA'' seviyesinden ''AA''ya düşmüş. . )) Ülke notları ne ki adamlar zaten zirvede otururken bir A sı eksilmiş. İngiltere değil Büyük Biritanya İmparatorluğu adamlar, Avustralya, Kanada, bir sürü ada devleti, eski sömürgeleri ile tüm dünyaya hükmetmeye devam ediyor. Bakmayın siz ABD ye falan İngiltere''den izinsiz Ortadoğu''da yaprak kıpırdamaz.

3
0
yanıtYanıtla
ccc:

ingiltere avrupa ülkesi değil kendilerini ada ülkesi olarak ifade ederler SSCB yi ve çoğunluğu müslüman olan Asya ve Afrika kökenli mülteci ve göçmenleri Avrupadan uzak tutabilmek için kurulan AB ye girdiler SSCB nin dağılması ile AB nin yükü fazlalaştı eski doğu bloğu ülkelerinden gelenler mülteci akını ve ekonomik kriz AB için yıkıcı bir tehlike AB bu krizi çözemeyince İngiltere bu sorundan kaçarak kendi demografik yapısını korumak istedi

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title