Haberler

Rüzgarın Hatıraları" Filminin Galası Maltepe'de Yapıldı

Maltepe Belediyesi “Rüzgarın Hatırları” filminin galasına ev sahipliği yaptı.

Maltepe Belediyesi"Rüzgarın Hatırları"  filminin galasına ev sahipliği yaptı. Çevirmen ve ressam Aram'ın 2'nci Dünya Savaşı döneminde, siyasi nedenlerle hayatını kurtarmak için İstanbul'dan kaçışını konu alan Rüzgarın Hatıraları filmini çok sayıda Maltepeli izledi.

Dünya kültürlerine kapılarını açan Maltepe Belediyesi, bugün vizyona girecek olan  "Rüzgarın Hatıraları" filminin galasına ev sahipliği yaptı.

"Sonbahar" isimli ilk uzun metrajlı filmiyle pek çok festivalden ödülle dönen, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde 3 dalda, "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Müzik" ve Uluslararası Yarışma Kategorisi'nde "İzleyici Ödülü"nü kazanan yönetmen Özcan Alper'in, üçüncü uzun metrajlı filmi "Rüzgarın Hatıraları", Maltepe'de yapılan galayla seyirciyle buluştu.

Başrollerinde Onur Saylak, Sofya Khandamirova, Mustafa Uğurlu, Ebru Özkan, Murat Daltaban, Menderes Samancılar'ın rol aldığı filmin galası Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çekimleri İstanbul, Artvin ve Batum'da gerçekleştirilen film, çevirmen ve ressam Aram'ın İkinci Dünya Savaşı döneminde, siyasi nedenlerle hayatını kurtarmak için İstanbul'dan kaçışını konu alıyor.

"MALTEPE KÜLTÜRÜN MERKEZİ OLACAK"

Filmin galasına katılan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, "Maltepe kültürün merkezi olacak. İstanbul genelinde özellikle Anadolu yakasında bunu yapmayı hedefliyoruz. Yaptığımız çalışmalarda zaten bu yönde ilerliyor. Tiyatrolarımız, konserlerimizin hepsi halka açık ve ücretsiz devam ediyor. Güzel böyle büyük organizasyonların zaten Maltepe'ye tercih etmelerinin muhtemelen sebeplerinin de Maltepe halkının kültür ve sanata verdiği değerin ve önemin sonucu olduğunu düşünüyorum. Biz de bu bilinci artırmak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz belediye olarak. Başta Sayın Ali Kılıç Belediye başkanımızın verdiği destek, kültür ve sanata duyduğu saygı sonucunda biz de bu yolda ilerliyoruz" dedi.

"İNSANLARIN RAHATLIKLA İZLEYEBİLECEĞİ SICAK BİR HİKAYE"

Filmin konusuyla ilgili bilgi veren yönetmen Özcan Alper ise "Aslında film 1940'larda geçiyor gibi ama bugünün Türkiye'sine çok ciddi referansları var. O yüzden bir dönem filmden ziyade bugün izlenebilecek ve bugüne çok referansları olan bir film. Bir taraftan bir anne oğul ilişkisi bir taraftan imkansız bir aşk ilişkisi ama bir taraftan da aslında otoriter bir rejimde gazetecinin aslında hayatta kalma, özgürlük anlayışı aslında. O anlamda sıradan insanların gayet rahatlıkla izleyebileceği empati kurabileceği bir çok sıcak bir hikaye diyebilirim. Oyunculuklar Türkiye'nin gerçekten hem iyi hem de tanınmış oyuncuları var. Görüntü yönetmeni ödül aldı zaten çok iyidir. Biz çok keyif aldık.

Filmin galasına Maltepe Belediyesi ev sahipliği yapmasıyla ilgili konuşan Alper, "Bu çok önemli bir şey diye düşünüyorum. Ben de o yüzden ana galamızdan önce kabul ettim. Maltepe Belediyesi bu gösterimlerden sonra daha profesyonel sinema salonuna dönüştürecek galiba. Yüzlerce belediyenin bu tarz kamu amaçlı da sinema merkezleri açması Türkiye sineması önünde çok ciddi bir kulvar açacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Maltepe Belediyesi Özcan Alper İstanbul Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title