Haberler

Rüzgarın Hatıraları" Filmi İzleyiciyle Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yönetmen Özcan Alper'in konuşması- Tuba Büyüküstün'ün konuşması 52. Uluslararası Antalya Film Festivali- "Rüzgarın hatıraları" filmi izleyiciyle buluştu 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Rüzgarın hatıraları" filmi gösterildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yönetmen Özcan Alper'in konuşması- Tuba Büyüküstün'ün konuşması 52. Uluslararası Antalya Film Festivali- "Rüzgarın hatıraları" filmi izleyiciyle buluştu 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Rüzgarın hatıraları" filmi gösterildi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki gösterimi, film ekibiyle Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Ömer Vargı ve diğer jüri üyeleri izledi. Çok sayıda sinemaseverin de izlediği filmin söyleşisi Perge Salonu'nda gerçekleştirildi.Söyleşiye, yönetmen Özcan Alper, oyuncular Onur Saylak, Sofya Khandamirova, Mustafa Uğurlu ve Tuba Büyüküstün ile görüntü yönetmeni Andreas Sinanos katıldı.Filmin senaristi de olan Alper, filmin, çocukken babaannesinden dinlediği "Soğuk Savaş dönemi hikayeleri, Aram Pehlivanyan'ın şiiri, Türkiye'den kaçarken, ölürken bile Karadeniz'in kıyısında Türkçe radyo dinlemesi, Nazım Hikmet'in Varna'dan yazdığı şiirler" gibi olaylarla kafasında geliştiğini kaydetti. Sanatçıların kendilerine otosansür uygulamalarını "felaket" olarak tanımlayan Alper, hayatın hep karanlık ve umutsuz tarafından bakmamak gerektiğini, yaşamın gri tarafından da görülmesinin önemli olduğunu bildirdi.Filmin oyuncularından Tuba Büyüküstün ise başrol oyuncusu eşi Onur Saylak ile aynı sette hiç çalışamadığını, bu nedenle 3 ay görüşemediklerini ifade etti.Daha önceki filmlerinde eşiyle uzun uzun çalışma fırsatı yakaladığını anlatan Büyüküstün, "Her şeyden önce oyuncuyuz. Karı koca olmamız, sevgili olmamız hiçbir şey ifade etmiyor. O başka, bu başka bir şey. Görüşmemek zordu ama keyifli bir setti. Önceki filmimiz Sonbahar'da da birlikte çalışmıştık. Sonbahar müthiş bir filmdi. Sonucu evlilik oldu. O kadar müthiş bir film yani."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tuba Büyüküstün Özcan Alper Onur Saylak Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title