Haberler

Rüzgar ve Yağmurla Yuvası Yıkılan Aileye Güneş Doğdu

MUSTAFA ÖNAL - Maddi imkansızlıklar nedeniyle 16 yıldır derme çatma konutta yaşayan, son olarak şiddetli rüzgar ve yağmurun etkisiyle evlerinin tavanı çöken 3 çocuklu Çıtak ailesi, Talas Kaymakamlığınca yapılan kira yardımıyla yeni evlerine yerleştirildi.

Çıtak ailesinin ilçedeki Harman Mahallesi'ndeki evlerinin tavanı yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle 8 Ocak Cuma günü çöktü. Tavandan dökülen kalas ve toprak nedeniyle ev kullanılamaz hale geldi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yıllardır zor şartlar altında yaşayan ve evlerinin tavanının çökmesiyle yuvasız kalan Çıtak ailesine, Talas Kaymakamlığı kucak açtı.

Memili Çıtak (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babasının ayrılmasının ardından bir süre yurtlarda kaldığını 22 yaşında da hayatını Halime Çıtak ile birleştirdiğini söyledi.

Evliliklerinden 3 çocukları olduğunu belirten Çıtak, maddi yokluklar nedeniyle sıkıntılı bir yaşam sürdürdüklerini ifade ederek, "4 kardeşim var. Annem babam ayrıldığında babam bize bakamadı, bizi kardeşlerimle beraber yetişme yurduna verdi. Biz Yozgat Yetiştirme Yurdunda büyüdük. Çok şeyler yaşadım, sokaklarda yattım, kalktım, sokaklarda da büyüdüm" diye konuştu.

Evlendikten sonra bakımsız tek odalı evlerde yaşadıklarını anlatan Çıtak, 10 gün önce fırtına ve yağış nedeniyle oturdukları evin tavanın çökmesiyle ortada kaldıklarını anlattı.

Evsiz kalınca bir süre kız kardeşinin yanında kaldıklarını aktaran Çıtak, daha sonra kendilerine Talas Kaymakamlığının sahip çıktığını söyledi.

Kaymakamlığın bir yıllık kira bedelini karşılamasıyla yeni evlerine yerleşmenin mutluluğunu yaşadıklarına dikkati çeken Çıtak, şunları belirtti:

"16 senedir tek odalı evlerde yaşadık. Şimdi 16 seneden sonra böyle güzel bir bir daireye çıktık, böyle bir ev görünce insan seviniyor. Sağolsun Talas Kaymakamlığı yardım etti. Şuan oturduğumuz bu evi biz bulduk, onlar 1 yıllık kirasını karşıladı. Burada oturuyoruz, çok şükür en azından çocukların başını sokacak bir evi oldu. Çocuklarımız çok rahatlar, çok mutlular. Şimdi ev konusunda bir sıkıntımız yok, çok şükür iyi evde oturuyoruz."

"Şimdi ilk defa insan gibi yaşadığımın farkına vardım"

Anne Halime Çıtak ise kendilerine yardım eden herkese teşekkür ederek, uzun yıllar sonra iyi bir ev yerleştiklerini söyleyerek şöyle dedi:

"Çocukların kafasını sokacak sıcak yuva olduğu için mutluyum. Allah'a çok şükür çocukların eğitimi devam ediyor. Allah kimseyi sokakta bırakmasın. Epey bir sıkıntı çektik, çok şükür artık mutluyuz. Şimdi ilk defa insan gibi yaşadığımın farkına vardım. Bu kadarını söyleyebilirim. 16 senelik evliliğim var, o 16 senenin içinde gerçek hiç düzgün bir yerde oturmadım. İlk defa gelen bir mutluluk diyebiliriz."

Ayşegül Çıtak da (13) yeni evlerinde çocuklara ait oda olmasının mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "6. sınıfa gidiyorum. Sıcak evimiz olduğu için artık ders çalışabiliyorum. Sınavlarıma da çalışabiliyorum. Bize yardım eden herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Talas Çıtak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title