Haberler

Rüzgar Üzüm Bağlarına Zarar Verdi

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, etkili olan rüzgar yaklaşık 50 dönüm üzüm bağına zarar verdi.

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, etkili olan rüzgar yaklaşık 50 dönüm üzüm bağına zarar verdi. Çiftçiler, zararlarının büyük olduğunu belirtti. Alaşehir'de saat 15.00 sıralarında etkili olan rüzgar, tarım arazilerine büyük çapta zarar verdi. Rüzgar nedeniyle üzüm bağlarının direkleri devrilirken, sulama boruları koptu. Kopan teller nedeniyle de yetişmiş üzümler yerlere döküldü. Şiddetli rüzgar, Alaşehir ilçesine bağlı Belenyaka, Badınca, Çakırcaali mahallerinde yaklaşık 50 dönüm bağlık alana zarar verdi. Alaşehir Belenyaka Mahallesi'nde oturan Ramazan Cura, "Fırtına bağımdaki altı sıranın direklerini devirdi, damlama borularını ve gergi tellerini kopardı. Bu asmalar kendilerine gelemez. Üç beş yılda ancak kendilerini toparlarlar. Asmalar kırıldı, bağı tamamen söküp tekrar dikmek gerekir. Buda bizim en az beş yılımızı alır. Perişan olduk. Bağımı sigorta yaptırttım, ama bunu kapsar mı bilmiyorum. Bankalardan kredi aldık. Borçlarımızı ödeyemeyiz, devlet bize destek olsun" dedi. Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, "Üreticilerin bir yıl gözüne baktıkları emekleri, ne yazık ki bu tür bir felaketle toz olup uçup gidiyor. Ne yazık ki fırtına sigorta kapsamında değil. Böylece yeni bir şey daha gördük. Demek ki fırtına gibi doğal afetleri de sigorta kapsamına almak gerekiyor. Devlet bu tür afetlerden zarar gören üreticilere mutlaka destek olması gerekir. Zarar gören üreticilerimiz İlçe Tarım Müdürlüğüne tespit yaptırmalarında yarar var" diye konutu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title