Haberler

Rüzgar Benim Dostumdur

Güncelleme:

Bu yıl beşincisi düzenlenen fotoğraf yarışmasına 641 fotoğraf sanatçısı toplam 2061 adet fotoğraf ile katıldı.


Değerlendirme sonucunda fotoğraflar arasından ödül alan ve sergilenmeye değer görülen 33 fotoğraf seçildi. Afyon'dan katılan Çağrı Selek birinci olurken, Bursa'dan katılan Selçuk Hot ikinci, Sakarya'dan katılan Ahmet Zeki Okur üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

Dördüncüsü düzenlenen resim yarışmasına, 68 ilden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri toplam 2676 adet resim ile katıldı. 642 farklı okuldan ulaşan resimler titizlikle değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülleri dahil, toplam 65 resim sergilenmeye değer görüldü.

Bu seneki resim yarışmasında önceki yıllardan farklı olarak 13 özel çocuk da başvuruda bulundu. Özel çocukların resimlerinin tamamı seçici kurulun izinleriyle sergilemeye layık görüldü.

1.grup kategoride birinci Azra Kurnaz, ikinci Çağın Akay Yazıcı, üçüncü Ayça Kurnaz, Mansiyon Zekiye Naz Kırlıoğlu olurken; 2. Grup kategoride birinci Melissa Çağlar, ikinci Buse ÇETİN, üçüncü Berkehan KESER, Mansiyon ödülünü ise Betül Nisa Çelikkan aldı.

3.grup kategoride birinci Ayşe Ecem AZAK, ikinci Ahmet CİNCİOĞLU, üçüncü Melek YALÇIN Mansiyon ödülü de Sinem Karakaya'nın oldu.

Yarışmanın ödülleri 15 Haziran Dünya Rüzgar gününde EPDK'nın sergi salonunda dağıtıldı. EPDK ikinci başkanı Ümit Kayrak, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Münib Karakılıç, Enerji İşleri Genel Müdürü Dr. Zafer Demircan, TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Özgül Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül ve Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler tarafından açılışı yapılan sergide, her biri anlamlı mesajlar içeren resim ve fotoğraflar büyük beğeni topladı.

Resimleri hakkında yorumlarda bulunan çocuklardan 3.sınıf öğrencisi Emar Nasan, "Rüzgar gülleri çok sevimli. Rüzgar benim dostumdur. Güneşte, suda, dağda, toprakta… Hepsi benim dostumdur. Çevreme zarar veren enerjileri istemiyorum. Dünyamız temiz kalsın. Diğer çocuklarda bunu görsün" diyerek rüzgar enerjisinin kendinde yarattığı duyguları ifade etti.

Sergi, 21 haziran tarihine kadar Ankara'da Enerji Piyasaları Denetleme Kurumu sergi salonunda halka açık olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Zeki Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title