Haberler

Rüzgar Bebek Çifte Bayram Yaşattı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yaklaşık bir ay önce kalp damarlarındaki ciddi bir sorun nedeniyle ameliyat olması için hastanenin 70 bin lira ücret talep ettiğine ilişkin haberlerle kamuoyunun gündemine oturan Rüzgar bebeğin İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında sağlığına kavuşması ailesine çifte bayram mutluluğu yaşattı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yaklaşık bir ay önce kalp damarlarındaki ciddi bir sorun nedeniyle ameliyat olması için hastanenin 70 bin lira ücret talep ettiğine ilişkin haberlerle kamuoyunun gündemine oturan Rüzgar bebeğin İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında sağlığına kavuşması ailesine çifte bayram mutluluğu yaşattı.

Ayvalık'ın 17 kilometrelik kumsalıyla dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde ikamet eden Rüzgar bebeğin ailesi bebeğin kurtulması için yapılan haberlerin sahibi gazetecilerle bir araya gelerek yaşadıkları mutluluğu paylaştı.

Basında yayınlanan haberlerin ardından kendilerinden talep edilen paranın alınmadan ameliyatın gerçekleştiğini anlatan ekonomik olumsuzluklarla boğuşan aile gazetelerde yayınlanan haberlerin ardından Sağlık Bakanlığı'nın harekete geçtiğini ve bu yüzden de başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere, süreçte kendilerine destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Beyaz Masa Komisyonu yetkilileriyle, destek veren herkese teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rüzgar bebeğin annesi Asena Filiz Akıncı Karşit, "Olay günü bebeğim Rüzgar evdeyken saat 17.30 civarında rahatsızlandı. Hemen Ayvalık Devlet Hastanesi'ne gittik. Hastanede Çocuk Doktoru ilk müdahaleyi yaptı. Doktor, Rüzgar'ın kalbinde bir sorun olduğunu söyledi. Hemen bizi Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Bebeğim yolda iyice rahatsızlandı. Rüzgar'ı Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürdüğümüzde solunum yolları durmak üzereymiş. Hemen doktorlar müdahale ettiler. Müdahalenin ardından doktorlar bize, Rüzgar'ın kalbinde önemli bir sorun olduğunu ve bizi İstanbul'a göndermeleri gerektiğini belirttiler" dedi.

Ana karnındayken yapılan testlerde Rüzgar bebeğin herhangi bir sağlık sorununun tespit edilemediğini kaydeden anne Asena Filiz Akıncı Karşit, "Bu sorun, bebeğimin doğmasının ardından geçen 3 haftalık süreçte oluşmuş. Bizde zaten tam da 3. haftaya girmiştik bu olayı yaşadığımızda. Rüzgar şu anda 45 günlük. Bebeğim rahatsızlandığında Ayvalık Devlet Hastanesi'nde Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk olduğumuzda bizden para talep ettiler. Bizi Acıbadem Hastanesi'ne gönderdiler. Biz bu hastaneye gittiğimizde basında bizimle ilgili haberler yayınlanmıştı. Orada da gazeteci arkadaşlar bize hastanenin para talep edip etmediğini sordu. Bizde Balıkesir Devlet Hastanesi'nin bu şekilde söylenildiğini anlattık. Gazeteciler de; Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki doktorlarla görüşmüşler. Onlarda, 'Biz böyle bir para talep etmedik' demişler. Oysa gerçekten bizden Rüzgar bebeğimin ameliyatı için para talep etmişlerdi. Bizde şu anda ayrı yaşadığım eşimle birlikte bu parayı ödeyemeyeceğimizi söylemiştik. Doktor da bize, 'Sizin çocuğunuzun sağlığı önemli. Oturun ve karar verin. Bizde çocuğumuzun kurtulması için bu ameliyatı yaptırmaya karar verdik. Zaten başka da seçeneğimiz yoktu. Bu yüzden de talep edilen parayı bulmak zorundaydık. Hemen bize uzatılan kağıtlara imza attık. Bir ambulans helikopter geldi. Rüzgarı İstanbul'a gönderdik. Oğlumun ameliyatı gerçekleşti. 4 buçuk saat süren bu ameliyatta, rüzgar'ın doğuştan yanlış gelişen kalp damarlarının yerleri değiştirildi. Bebeğim gerçekten çok büyük bir ameliyat atlattı. Allah'a çok şükür şu anda durumu çok iyi. Geçen hafta kontrole gittik. Hiçbir problemi yok. Her şey çok normal. Doktorlar çok güzel ilgilendiler. Bu ayın 11'inde yeniden kontrole gideceğiz. Bu kontrollerden ücret alıyorlar. Geçen hafta gittiğimize 200 lira aldılar. Ayın 11'indeki kontrol için de 150 lira alacaklar" dedi.

Rüzgar bebeğin ameliyat olması için para gerektiğine ilişkin basında yayınlanan haberlerin ardından; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 'Beyaz Masa' ekipleri ile Sağlık Bakanlığı'nın harekete geçtiğini kaydeden Asena Filiz Akıncı Karşit, "Bu zor süreçte bebeğimin kurtulması için yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Benim bebeğim için herkes seferber oldu. Hepsinden mübarek Ramazan ayında Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Balıkesir'den ambulans helikopter ile bebeğini İstanbul'a gönderdiğinde bebeğini bir daha kucağına alamayacağını düşündüğünü anlatan genç anne, "Ben ambulansın arkasından 6 saat sonra gittim İstanbul'a. Bebeğim ameliyata girerken, umutlarım çok azdı. Şimdi ise bebeğim şu an kucağımda ve hiçbir problemi yok. Bu durum benim için tarifi imkansız büyük bir mutluluk. Bu yüzden de bu bayram benim için çifte bayram" diye konuştu.

Anne Karşit, ekonomik nedenlerle eşiyle ayrı yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, " 2 yaşında bir kızım daha var. Babamı yıllar önce kaybettik. İki çocuğumla annemin evine sığındık. Kendimize ait evimiz yok. Eşyamız yok. Paramız yok. Hiç bir sosyal güvenliğimiz yok. Şu anda ekonomik durumumuz çok kötü. Gelirimiz yok. Benim ihtiyaçlarım var. Çocuklarımın ihtiyaçları var. Annemin de ekonomik durumu kötü. Fazla yardımcı olamıyor. Bu yüzden de ekonomik anlamda yardıma ihtiyacımız var. Duyarlı insanlarımızın desteğini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Asena Filiz Akıncı Karşit'in eski bir gazeteci olan dedesi Erkan Özibrişim ise; Rüzgar bebeğin kendisinin 24. Torunu olduğunu belirterek, "O dünyaya geldiğinde çok mutlu oldum. Ama rahatsızlığına da çok üzüldüm. Rüzgar'ı Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürdüğümüzde doktorlar sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Ama Balıkesir'deki doktorlar ise tam tersini savundu. Acilen ambulans helikopter ile İstanbul'a sevk ettiler. Şu anda ismini anımsayamadığım bir profesör doktor ameliyata aldı. Ameliyatı uzun sürdü. Çok şükür şimdi sağlığına kavuştu. Çok mutluyum. Allah bu konuda bizlere destek olan basın kuruluşları başta olmak üzere herkesten razı olsun." diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Devlet Hastanesi İstanbul Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title