Haberler

Rüyasındaki Meyveden 250 Ton Üretti

Amasya’da yaşayan çiftlik sahibi 49 yaşındaki Ahmet Karan, rüyasına giren meyveden 5 yılda 250 tonun üzerinde üretim yaptı.

Amasya'da yaşayan çiftlik sahibi 49 yaşındaki Ahmet Karan, rüyasına giren meyveden 5 yılda 250 tonun üzerinde üretim yaptı.

Uzun yıllardır başta elma olmak üzere çeşitli meyvelerden yetiştirmesine rağmen istediği geliri elde edememesinin ardından 6 yıl önce rüyasındaki 'hünnap dik' sesi üzerine çiftliğindeki meyve ağaçlarını söküp yerine Türkiye'nin en büyük hünnap bahçesini kuran evli ve 4 çocuk sahibi Karan, diktikleri hünnaplardan 2. yılda 12 ton, 3. yılda 35 ton, 4. yılda 50 ton, 5. yılda 70 ton ürün alması sonrası bu yılki hasattan da yaklaşık 100 ton ürün elde etmeyi hedefliyor.

"Gördüğüm rüya ile ticari hayatım tamamen değişti"

Hünnaptan elde ettiği gelirle borçlarını ödeyen Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Karan, "Gördüğüm rüya ile ticari hayatım tamamen değişti. Rüyadaki ses bana 'daha ne duruyorsun. Bütün tarlaların kenarına hünnap dik' diyordu. Kafamın içinde döndü bu rüya. İnsanlarla istişare ettiğimde dikmemi söylediler. Tanınmadığını söylediler. Halbuki meyvenin ciddi bir geleceği vardı. Bunu da yaşayarak gördük" diye konuştu.

Çinliler 'süper meyve' diyor

Hücre yenileyici özelliğiyle bütün vücudu destekleyen hünnap meyvesine Çinlilerin 'süper meyve' dediklerini, Amasya'nın hünnap yetiştiriciliği açısından son derece uyumlu iklim koşullarına sahip olduğunu anlatan 49 yaşındaki Karan, hazırlayacağı hünnap paketlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da göndereceğini söyledi.

Hünnabın faydaları

Hünnap pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini ihtiva ediyor. Hünnap, reçel ve sirke yapımının yanı sıra bitkisel ilaç olarak da kullanılıyor. Hünnabın, astım ve solunum sistemi hastalarına çok faydalı olduğu, balgam sökücü ve öksürük kesici özelliği olduğu biliniyor. Kanı temizleyip bağırsakları çalıştıran hünnap, streste vücudun kendini tekrar inşa etmesini hızlandırıyor. Nezle ve soğuk algınlığına karşı direnci artıyor. Şekeri dengeliyor. Zihni ve bedeni yorgunluk, zafiyet, ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında insana güç veriyor ve ateşi de düşürüyor. Uzmanlar her sabah 3 hünnap yemeyi tavsiye ediyor. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Karan Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title