Haberler

Rüyasında Gördüğü Şehit Halisdemir'in Kabrini Ziyaret İçin Yollara Düştü

Güncelleme:

15 Temmuz'un kahramanı şehit Ömer Halisdemir'i sürekli rüyasında gören 63 yaşındaki Osman Koç, Halisdemir'in Niğde'de bulunan mezarını ziyaret etmek için eline Türk bayrağını alarak yollara düştü.

TÜRK BAYRAĞIYLA YOLLARA DÜŞTÜ

Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Osman Koç, 15 Temmuz'un kahramanı şehit Ömer Halisdemir'i sürekli rüyasında görünce şehidin mezarını ziyaret etmek ve memleketinden aldığı vatan toprağını şehidini mezarına bırakmak için yollara düştü. Elinde Türk bayrağıyla yürüyüşe çıkan Koç, Halisdemir'in mezarını ziyaret ettikten sonra Ankara'ya yürüyecek. Koç, Ankara'da da 15 Temmuz'da 45 polisin şehit düştüğü Polisi Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret edecek, ardından TBMM'ye giderek taşıdığı Türk bayrağını Meclis'e emanet edecek.

BUCAK'TAN ALDIĞI TOPRAĞI GÖTÜRÜYOR

İlk gün yaklaşık 70 kilometre yürüyerek Isparta'ya gelen Koç, "Bucak'tan yola çıktım. Allah izin verirse 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in Niğde'de mezarını ziyaret etmek için gidiyorum. Mezara Bucak'tan aldığım toprağı götürüyorum. Bugün yola çıktım. Aslında Isparta Eğirdir ilçesine kadar ulaşmaktı planım. Yolda vatandaşlar davet edince Isparta'da kaldım. Yolculuğum boyunca günlük 60 kilometre yürümeyi düşünüyorum. Ankara'ya kadar yaklaşık 900 kilometre. Bir buçuk ay gibi bir sürede turumu tamamlamayı hedefliyorum. İlk olarak Ömer Halisdemir şehidimizin kabrini ziyaret edeceğim. Bulabilirsem anasını babasını bulup ellerini öpeceğim. Oradan Ankara Gölbaşı'nda 45 polisimizin şehit olduğu Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret edeceğim. Oradan da TBMM'ye yürüyeceğim." dedi.

"ŞEHİDİMİZİ SÜREKLİ RÜYAMDA GÖRÜYORDUM"

Bucak'tan aldığı toprağı Ömer Halisdemir'in mezarına bırakacağını kaydeden Koç, "Nasip olursa başarabilirsek ne mutlu bize. Ömer Halisdemir'i sürekli rüyamda görüyordum. Uykularım kaçıyordu. Rüyama giren şehidimiz hiçbir şey söylemiyor. Sağ eli açık elinde toprak gibi bir şey varken görüyorum. Annem babam öldü. Daha onları hiç rüyamda görmedim. Sürekli rüyama giriyor. Belki 50-60 kez gördüm. Zaten rüyamda gördükten sonra uyanıyorum sonra bir türlü uyuyamıyorum. Ben de bu yürüyüşü gerçekleştirmeye karar verdim. Otobüsle gitmek işin kolayı olurdu. Ama ben işin ezalı tarafını seçtim. Ancak bu yürüyüş eza değil. Şehidimize bir saygı. 15 Temmuz darbe girişimine karşı bir isyan." diye konuştu. Bucak'ta her gün 10 kilometre yürüyüş yaptığını kaydeden Koç, ilk kez uzun mesafeli yürüyüşe çıktığını söyledi.

"DAVETİMİZİ KABUL EDEREK BİZİ ONURLANDIRDI"

Bucak'tan yola çıkan Koç'u, Isparta girişinde iş adamı Mehmet İpekçi karşıladı. İpekçi, Osman Koç'u Ağlasun Bucak yol ayrımında gördüğünü belirterek, "Kendisini aracıma almak istedim ama kabul etmedi. Kendisinin Eğirdir'de dinleneceğini söyledi. Ben de Isparta'da kendisini misafir etmek istediğimi söyledim. Osman Amca sağ olsun bu davetimizi kabul ederek bizi onurlandırdı. Onu burada misafir etmekten onur duyuyoruz. Kendisine şehidimize selam götürmesini istiyoruz. Türkiye dimdik ayaktadır. Bu darbe girişimine tepki göstermek için Osman amcamız yürüyüşüne devam ediyor. Osman amcalarımız yaşasın, sağlıklı olsun. İnşallah hedefine ulaşır." dedi. İpekçi önce Osman Koç"un elini sonra Türk bayrağını öptü. Geceyi Isparta'da geçiren Koç, sabahın erken saatlerinde Konya'ya gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Koç Isparta Bucak Niğde Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title