Haberler

Rusya, Yeni Nükleer 'Şeytanını' Duyurdu

Güncelleme:

Rusya ordusu, 'Satan 2' adındaki termonükleer füzesini resmen duyurdu. Nükleer silahın Hiroşima'ya atılan bombanın yaklaşık iki bin katı olduğu söyleniyor.

Rusya ile ABD ilişkilerinin git gide gerginleştiği başkanlık seçimi döneminde, Rusya Ordusu yeni yıkım silahının tanıtımını yaparak gözdağı verdi. Kıtalarası termonükleer balistik füze 'Satan 2', Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan bombanın neredeyse iki bin katı gücünde.

BİR ATEŞLENMESİ TEKSAS'I HARİTADAN SİLİYOR

Aslen 'RS-28 Sarmat missile' olan ismine kısaca Satan 2 deniyor. Latince kökenli bu kelime aynı zamanda 'şeytan' anlamına geliyor. Yapılan tespitlere göre ise bomba bir kere ateşlendiğinde 'Teksas' büyüklüğünde bir yıkım yaratabilir.

HİROŞİMA ATOM BOMBASININ 2 BİN KATI GÜÇLÜ

Yeni silah içinde 40 megatonluk nükleer başlık barındırıyor. Bu, gücünün Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan bombanın iki bin katı gücünde olduğu anlamına geliyor.


RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: CAYDIRICI GÜÇ OLARAK TASARLANDI

Rusya devletinin yayınladığı deklarasyonda şu ifadeler yer aldı: "2010 yılında planlama periyodu başlayan OCD Sarmat silahımız için, 2011 yılında üretimi Rusya Savunma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Sarmat silahı, Rusya'nın stratejik gücünün güven altına alınması ve bir caydırıcı güç olması için tasarlanmıştır."

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE ÜRETİLMİŞTİ

Orjinal Satan silahı ilk kez soğuk savaş döneminde Sovyetler Birliği tarafından, 1970 yılında üretilmişti. Miadını doldurduktan sonra üretimden kalktı.

'ÜRETİM SEBEBİ ABD'NİN AVRUPA'YA MÜDAHİL OLMASIDIR'

Rusya ve ABD arasında 2010 yılında imzalanan nükleer denklik anlaşmasıyla, iki ülke de kıtalarası balistik füzeleri barındırabilecekti. Ancak Rusya'nın açıklamasına göre, bu füze öngörülen denklikten çok daha güçlü tutuldu. Sebebinin ise ABD'nin Avrupa'ya fazla müdahil olması gösterildi.

Tanıtımı yapılan Satan 2, 2018 yılında resmen üretime girecek, 2020 yılında ise ordunun kullanımında olacak.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title