Haberler

Rusya'ya Yönelik Yaptırımların Uzatılması

Rusya Dışişleri Bakanlığı: "Bu karar zaten gergin olan Rusya AB ilişkilerini biraz daha gerecek"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna krizindeki rolü nedeniyle Rusya'ya getirilen yaptırımları altı ay uzatma kararı hakkında, "Bu karar zaten gergin olan Rusya-AB ilişkilerini biraz daha gerecek" değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların şiddetlenmesi üzerine dün olağanüstü toplanan AB dışişleri bakanları, gelecek martta süresi dolacak yaptırımların eylüle kadar yürürlükte kalması ve listeye yeni isimler eklenmesi konusunda uzlaştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bu gelişme üzerine yapılan yazılı açıklamada, kararla, zaten gergin olan ilişkilerin daha da gerileceği belirtilerek, "Ukrayna'da tırmanan gerilimin sorumlusu Kiev yönetimidir. Maalesef, AB Konseyi bu kararıyla Ukrayna krizini Rusya aleyhine bahane olarak kullanan agresif bir azınlık grubun elinde rehin olduğunu bir kez daha kanıtladı" ifadesi yer aldı.

AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar 132 özel, 28 tüzel şahsı kapsıyor. AB yetkilileri, vize yasağı getirilecek ve mal varlıkları dondurulacak yeni isimlerle ilgili öneri hazırlıyor. Bu öneri 9 Şubat'ta AB dışişleri bakanlarının onayına sunulacak. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title