Haberler

Dünya Şampiyonu Milli Karateci, Rusya'ya Giremedi

Güncelleme:

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Karateci Serkan Yağcı, var olan diplomatik kriz nedeniyle Rusya'ya giriş yapamadı, havalimanından geri gönderildi.

Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesinin ardından bu ülkeye giden Türk vatandaşları, gerekli evrakları olmasına rağmen geri gönderilmeye devam ediyor.

Bir seminere davetli olarak Rusya'ya giden Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Karateci Serkan Yağcı, Rusya'ya alınmadı. Bu sabah Dubai'den Moskova'ya giden Yağcı, Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı'ndan ülkeye giriş yapamayınca Türkiye'ye döndü. Bu akşam saat 2030'da İstanbul'a gelen Yağcı, Atatürk Havalimanı'nda yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı. Serkan Yağcı şunları söyledi:

"DİPLOMATİN KRİZİ SEBEP GÖSTERDİLER"

"Dubai'den Moskova'ya seminer için gitmiştim. Orada Rusya Federasyonu'na bağlı bir kulübün davetlisi olarak seminer verecektim. Avrupa Dünya Şampiyonuyum. Milli sporcuyum. Oraya vardığımda sabah 7 buçuk sıralarıydı. Dubai'de yaşıyorum normalde. Sabah 7 buçukta Moskova'ya vardım. Pasaport kontrol noktasına geldiğimde geçmek istedim. Polisler bana biraz beklememi söylediler. Bütün herkes geçtikten sonra pasaportumu alıp yaklaşık 3-4 saat beklettiler. Açıklama sorduğumda, Rusya ile Türkiye arasındaki diplomatik sorundan kaynaklandığını söylediler. Kendileri de yardımcı olmak istediği söylediler.

RUS POLİS: SPORUN SİYASETİ SINIRI OLMAZ

Bir polis memuru şunları söyledi; 'Sporun siyaseti olmaz. Sporun sınırı olmaz. Biz de bu konuda rahatsızız, mecburen bu prosedürü izlemek zorundayız. Pasaportunuza şimdilik el koyacağız. Ama size dönüş yapacağız' dediler. 'Biraz bekler misiniz' dediler. 3-4 saat kadar bekledim. Daha sonra beni başka bir uçakla İstanbul'a gönderdiler."

KARATE FEDERASYONU VE KULÜP YETKİLİLERİ ÖZÜR DİLEDİ

Rusya'ya bir kulübün davetlisi olarak giden Yağcı şöyle devam etti;

Federasyona bağlı bir kulübün davetlisi olarak gittim. Davet yazımı da gösterdim. Üstelik kulüp yetkilileri olsun, Federasyon yetkilileri olsun, beni içeri almak için uğraştılar. Onlar da havalimanında beklediler. Görüşmeye çalıştılar. Ama içeriye alınmadım. Onlar da üzüntülü. Beni orada bekleyen yaklaşık 60-70 tane Rus sporcu vardı. Onlara seminer vermemi bekliyorlardı. Eminim hayal kırıklığına uğradılar. Sonra kulüp ve federasyon yetkilileri beni telefonla arayarak özür dilediler. Problemin kendilerinden kaynaklanmadığını, diplomatik bir sorun olduğunu söylediler. Ben de anlayışla karşıladım.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Moskova Dubai Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (32)

diyarbakirli:

BAKIN ISTE RUSLAR HERHANGI BIR DURUMDA BIRLESIYORLAR HANI BIZIM MILLIYETCILIGIMIZ NEDEN BIRLESEMEYRIK ASIL DUSMAN ICIMIZDE ONU TEMIZLEMEK GEREKIR

35
9
yanıtYanıtla
hezax:

asil düsman senin gibi döneklerdir senden baslamak lazim tirsikci

yanıt12
yanıt17
Licespor:

Ben Putin yerinde olsam 2023 kadar hic bir turk vantasini iceri sokmam

25
13
yanıtYanıtla
halktan:

bende erdoganın yerınde olsam sizin gibi vatan hainleriniii bu ülkeden biran öncee kovarımmm adiler

yanıt18
yanıt4
paragözler gitmeyin rusyaya:

adamlar türkleri kovuyor dilenci gibi yine gidiyorsunuz. . valla vururlarda gitmeyin

27
3
yanıtYanıtla
HEM SUÇLU,HEM GÜÇLÜ:

NE İĞRENÇ KAREKTERLİYMİŞ ŞU RUSLAR!

18
8
yanıtYanıtla
aslanveli:

davet edilmis ruslar gibi hudutu zorlamamis onlarda insan haklari yok ki ordaki ogrenci ve is adamlarini gozaltinda iskence ve cunku boyle bir devlet

18
7
yanıtYanıtla
hezax:

anca gidersiniz yürüüüüüüüüü

16
8
yanıtYanıtla
Ceyhanlı:

Akpde izlesin nasıl parti bu sende rusları sınır dışı etsene ne bekliyon ne kadar yüzsüz olduk akp sayesinde

17
5
yanıtYanıtla
Stephanie:

Amman bizde cok merakliydik, bizde aynisini yapariz olur biter!

12
5
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title