Haberler

Rusya ve Mısır Arasındaki Askeri İşbirliği

Rusya'nın Mısır'a S-300VM "Antey-2500" hava savunma sisteminin teslimatına başladığı iddia edildi.

Rusya'nın Mısır'a S-300VM "Antey-2500" hava savunma sisteminin teslimatına başladığı iddia edildi.

Rus basınının Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde, daha önce imzalanan anlaşmalar kapsamında Rusya'nın Mısır'a S-300VM "Antey-2500" hava savunma sisteminin parçalar halinde sevkiyatına başlandığı bildirildi. Haberde, savunma sisteminin tüm parçalarının yıl sonuna kadar kurulacağı belirtildi.

S-300VM "Antey-2500" füzeleri, Rusya Kara Kuvvetleri'nin kullandığı S-300V4'lerin ihracat versiyonu olarak biliniyor. Almaz Antey tarafından üretilen füzeler, aynı anda 250 kilometre menzilde, 25-30 kilometre yükseklikteki 24 hedefe kadar atış yapabiliyor.

Rusya-Mısır Askeri İşbirliği Ortak Komisyonu'nun ilk toplantısı geçen Çarşamba günü Moskova'da yapılmıştı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Mısır Savunma ve Askeri Sanayi Bakanı Sedki Sobhi Said Ahmed'in katıldığı toplantıda, Rusya ile Mısır arasında askeri işbirliği protokolü imzalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title