Haberler

Rusya ve Esed Güçlerinin Halep'teki Saldırılarına Tepkiler

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye geri dönen Filistinli mülteciler, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentine düzenlediği hava saldırılarını protesto etti.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye geri dönen Filistinli mülteciler, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentine düzenlediği hava saldırılarını protesto etti.

Suriyeli Aileler Topluluğunun Gazze'deki Meçhul Asker Meydanı'nda düzenlediği gösteride, uluslararası toplumdan Halep'e yönelik hava saldırılarının sona ermesi için harekete geçmesi talep edildi.

Üzerinde "Halep Yanıyor" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, kente yönelik "katliamı" kınadı.

Suriyeli Aileler Topluluğu Koordinatörü Enes Kartaci, AA muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Halep'teki kardeşlerimize destek olmak ve sivillere yönelik bu kanlı katliamları kınamak için geldik. Halep'te sağlık kurumlarının ve sivillerle dolu bölgelerin hedef alınması ve uluslararası toplumun buna sessizliği, insanlık adına konuşan birçok kesimin gerçek yüzünü ortaya çıkaran utanç verici bir durumdur."

Kartaci, Arap ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya ülkelerine Halep'e düzenlenen saldırıların durması için harekete geçme çağrısında bulundu.

Rusya ve Beşşar Esed rejiminin 21 Nisan'dan beri Halep'teki sağlık merkezleri, cami ve pazar yerlerini hedef alan saldırılarında 43'ü kadın 40'ı çocuk olmak üzere 196 kişi hayatını kaybetti, 75'i kadın, 96'sı çocuk 424 kişi yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Rusya Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title