Haberler

Rusya ve Esed Güçlerinin Halep'teki Saldırılarına Tepkiler

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Suriye'de rejim ve Rus güçlerinin Halep kentine yönelik hava saldırılarını kınadı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani, Halep'e yönelik rejim ve Rus güçlerinin düzenlediği "vahşi saldırıları" kınadı.

Zeyyani, KİK'e üye ülkelerin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile Suriye'de ateşkesi gözlemleyen ülkelerden, bu gerilimin önüne geçilmesini ve acilen müdahale edilmesini istediğini belirterek, "Direnen Halep'in masum sivillerine karşı işlenen bu iğrenç suçu kınıyor ve bunu insanlığa karşı işlenen bir suç olarak addediyoruz." ifadesini kullandı.

Zeyyani, Halep'i hedef alan şiddetli bombardımanın ve vahşi saldırıların sorumluluğunun Suriye rejimi ile ona destek veren güçlere ait olduğunu bildirdi.

Halep'te 21 Nisan'dan bu yana muhaliflerin kontrolündeki bölgelere havadan saldıran Rusya ve rejim güçleri, sağlık merkezleri, camiler ve pazar yerlerini hedef alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Körfez İşbirliği Konseyi Suudi Arabistan Suriye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title