Haberler

Rusya: Türkiye'nin İkinci İhlal Konusundaki İddiasını Araştırıyoruz

Güncelleme:

Rusya, Türk hava sahasını 2. kez ihlal ettikleri haberlerini araştırdıklarını belirtti.Rusya, Türk hava sahasını 1 değil, 2 kez ihlal etti.

Rusya'nın, hava sahamızı ikinci kez ihlal etmesine ilişkin yaptığı açıklamada " Türkiye'nin ikinci ihlal konusundaki iddiasını araştırıyoruz." denildi.

Dün sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı, 3 Ekim'de ihlalin yapıldığını duyurmuştu. Ancak saatler geçtikten sonra, Rusya'nın ertesi gün yeniden Türk hava sahasını ihlal ettiği NATO açıklamasıyla ortaya çıktı.

2. İHLALİ NATO AÇIKLADI

Dışişleri Bakanlığı, bir Rus uçağının hava sahası ihlalini 12.08'de Hatay Yayladağ bölgesinde gerçekleştirdiğini duyurdu. 'Devriye uçuşu yapan iki Türk F-16 uçağının önlemesi üzerine, Rus uçağı Suriye'ye geçti' denildi. Bu açıklamalardan bir kaç saat sonra, NATO, Brüksel'de olağanüstü toplandı. Sonrasında yapılan açıklamada, '3 ve 4 Ekim'de SU-30 ve SU-24 tipi uçaklar Türk hava sahasını ihlal etti' ifadeleriyle, ikinci bir ihlal olduğu anlaşıldı. Türk yetkililer, bu bilgiyi doğruladı.

Ankara 2. ihlalden bahsetmedi ama ilk ihlalden sonra, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılarak protesto notası verildi. Bakanlık, bu tür bir ihlalin tekrarlanması halinde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir olaydan Rusya'nın sorumlu olacağını açıkladı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN RUSYA'YA İKİNCİ TEPKİ

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da telefonla aradığı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a Türkiye'nin tepkisini iletti. İkinci taciz olayının ortaya çıkmasının ardından Dışişleri Bakanlığı ikinci kez Rusya'ya tepki gösterdiğini duyurdu. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi, bir kez daha pazartesi günü bu kez 2. ihlal için Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

"SEHVEN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldığı bir televizyon programında angajman kurallarını hatırlattı. Başbakan, Rusya'nın ihlalin "sehven" gerçekleştiği yönünde açıklamada bulunduğunu belirtti.

Olayla ilgili Rusya'dan ilk resmi açıklama Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov'dan geldi. Peskov, Türkiye'nin verdiği notadaki verileri kontrol edeceklerini söyledi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Bu iki ihlalin yanısıra, bir de taciz olayı yaşandı.Genelkurmay Başkanlığı, 4 Ekim'de bir MIG-29 savaş uçağının Suriye sınır hattında devriye görevi yapan iki Türk F-16 savaş uçağını radar kilitleyerek taciz ettiğini duyurdu.

Genelkurmay, Türk uçaklarına 5 dakika 40 saniye süreyle radar kilitleyen uçağın milliyetinin belirlenemediğini açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (31)

Maraş:

Putin Uzun adama hadini bil diyor

32
11
yanıtYanıtla
hint kınası yakarsın:

tikirti

yanıt0
yanıt0
AkdeniZMobil-IOS:

:)) dinsizin hakkından imandız gelir sen çok yaşa putin

12
9
yanıtYanıtla
hakan:

Nerde bizim dünya lideri :D

15
4
yanıtYanıtla
kızıltepeli:

koçum benim göster onlara dünyanın hakimyetini. türkiye seni şikayet etsede sen tam hız devam . . .

5
12
yanıtYanıtla
ESKİ AK PARTİLİ:

Bu kuş degil sanirim kinadik mi?

8
4
yanıtYanıtla
1071Mobil-ANDROID:

türk ucakları bir kitlerse gözlerini rusyada acarlar ....esat el malıynangerdek olmaz

8
3
yanıtYanıtla
hazır cevap:

senın 1, 020 tane savaş uçağına karsılık 3, 211 tane savaş ucagı adamlarda bir de hidrojen bombası gibi ufacık bir avantajlarıda yok değil hani. Ulan Rusya ile savaşmayı nasıl göze alırsın gerizekalı sen silahlarını yurt dısından alıyorsun adamlar kendşi silahlarını kendi yapıyor ulan adamlr doğalgazını kesse iki güne enerjini üretemezsin bre aptal.

yanıt0
yanıt0
sesesyMobil-ANDROID:

eger putin uzun adamin hakkindan gelirse bu savas hepimize dokunur. ve saga sola saldiracaginiza acin elinizi yaradana dua edin cunki budonemde dua en guclu cozumdur

8
3
yanıtYanıtla
beton:

bekleyin ve görün bu sokak kavgası değil

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title