Haberler

Türk Öğrencilere "Sınır Dışı Edileceksiniz" Tehdidi

Güncelleme:

Rusya'nın Voronej Enstitüsü'nün Türk öğrencilerden, Aralık ayında ülkeden ayrılmalarını istediği, aksi takdirde sınırdışı edilecekleri uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

Rusya'da bulunan Voronej Yüksek Teknolojiler Enstitüsü, okulda eğitim gören Türk öğrencilerin ülkedeki kişisel bilgilerini alarak, 2-7 Aralık tarihlerinde ülkeden ayrılmaları uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

İsminin açıklanmasını istemeyen öğrencilerden S.K., okul yönetiminin, Türk öğrencilere 2-7 Aralık tarihleri arasında Rusya'dan ayrılmalarını söyleyerek aksi takdirde kaçak durumuna düşeceklerini ve zorla sınır dışı edilecekleri uyarısında bulunduğunu söyledi.

RUSYA'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ HEDEFTE

Yaşanan uçak krizi sonrası Rusya'nın ülkesindeki Türk vatandaşlarını sınır dışı etmeye hazırlandığı öğrenildi. Rusya'nın Voronej kentinde üniversite eğitimi gören ve güvenlik gerekçeleri ile isminin açıklanmasını istemeyen S. K., Voronej Yüksek Teknolojiler Enstitüsü yönetimi tarafından kendilerine sözlü olarak ülkeden ayrılmaları gerektiğin söylendiğini aktardı.

TÜRK ÖĞRENCİLER ZORLA SINIR DIŞI EDİLEBİLİR

Telefonla İHA'ya açıklamada bulunan S.K., dün okul yönetiminin politik krizin sürdüğünü ifade ettiğini belirterek, "Okul bize, ülkedeki Türk vatandaşlarının sınır dışı edileceğini söyledi. Bize herhangi bir yazılı belge sunulmadı. Ancak 2-7 Aralık tarihleri arasında ülkeden ayrılmak istediğimizi ve herhangi bir talepte bulunmadığımızı kaydeden bir kağıt imzalatmak istendi. 7 arkadaşımız imzaladı ancak 2 kişi imzalamadı" dedi.

ÖĞRENCİLERİN BİLGİLERİ TOPLANDI

Şehirde 45-50 öğrenci olduklarını sözlerine ekleyen S.K., "Bütün öğrencilerin okul yönetimi tarafından adres ve telefon bilgileri alındı. Diğer okullardaki arkadaşlara da şu anda bir diplomatik kriz olduğu ve kimsenin önünü göremediği söylenmiş. Okuldan uzaklaştırılabilecekleri ve ülkeden çıkarılabilecekleri söylenmiş" ifadelerini kullandı.

"HALK KIŞKIRTILIYOR"

Yaşanan kriz nedeniyle bir süre arkadaşlarıyla okula gitmeme kararı aldıklarını ve bir süreliğine akrabasının yanına geldiğini dile getiren S.K. "Büyükelçilikle görüştük konuyla ilgilendiklerini ifade ettiler. Biz de beklemedeyiz. Bize 'eğer ülkeden çıkmazsanız kaçak durumuna düşeceksiniz ve zorla ülkeden uzaklaştırılacaksınız' denildi.

Kentte yaşayan bir Türk öğrencinin de gürültü yaptığı bahanesi ile evinden çıkarıldığını belirten S.K., halkın kışkırtıldığını ifade ederek kentte herhangi bir uygulama olmamasına rağmen sokaklarla rahat bir şekilde dolaşamadıklarını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

TERSO:

Aynisini turkiyede yapmali ulkede birtane bile rus birakmasinlar, dise dis kana kan.

55
2
yanıtYanıtla
constantinee:

kac milyon rus ve asilli insan var türkiyede bundan haberleri varmi bu cahil ruslarin????

44
4
yanıtYanıtla
türk2:

siz kürtlere bunu yaptığınızda size durun kötüdür dedik savaş çıkar yoksa dedik ulusalcı dediniz. allah o kadar büyük ki size de yaşatır ama tabi anlayana, akıl sahiplerine

9
28
yanıtYanıtla
MURAT:

Bu işte en çok Ruslar kaybeder, 1-2 yıl nataşalık yapıp Rusya da iş merkezi açanları çok gördük. Türk erkekleri olmasa bunların işleri yaş. Türkiye de nataşaları sınır dışı edip bir daha sokmasınlar, Türk erkeklerinin hem iliklerini soruyorlar hem de ceplerini sömürüyorlar

26
10
yanıtYanıtla
KANGURU:

HEPİMİZ ERMENİYİZ DİYENLER BU ALÇAKLIĞI NASIL SAVUNACAKSINIZ BAKALIM , GERÇİ SİZ BU KAFATASÇI UYGULAMAYA BİLE KILIF BULURSUNUZ , İŞTE BU YÜZDEN TÜRK SOLU SITTIM BİLLAH MUKTEDİR OLAMAYACAKTIR VATAN TOPRAKLARINDA, MADEM ÖYLE TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN RUS LARI KAPI DIŞARI EDELİM KISASA KISAS , YA ALLAH BİSMİLLAH

25
11
yanıtYanıtla
rusyaymis peh:

cokkk gelismis rusyanin egitime vermis oldugu onem buysa kendilerininde almis oldugu egitim boyle ise kimse bana rusya gelismis ulke demesin

30
3
yanıtYanıtla
AYNISIINI:

KOMUNISTLERI SINIR DISI EDELIM

29
2
yanıtYanıtla
Türk:

Bence bu millet tayibi fazla şımarttı şımarık tayip bundan sen zararlı çıkarsın

5
26
yanıtYanıtla
savaş:

tayip degil ülke meselesi adi rus

yanıt7
yanıt1
Kisas kisas:

KOMUNISTLERI Rus torunlarini SInir disi

27
2
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title