Haberler

Rusya'nın Suriye'deki Hava Operasyonlarında 300 IŞİD Militanı Öldü

Güncelleme:

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı İgor Makuşev, 30 Eylül'den bu yana Suriye'de devam eden hava operasyonlarında 300 civarında IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye muhalefetini içinde yer alan Fetih Ordusu'nun Liva El Hak grubuna yönelik Rus uçakları tarafından düzenlenen hava operasyonunda 200 direnişçinin öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı İgor Makuşev de 30 Eylül'den bu yana Suriye'de devam eden hava operasyonlarında 300 civarında IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

30 EYLÜL'DE HAVA HAREKATINA BAŞLADI

Rusy'da 30 Eylül'de Kremlin'den gelen talep üzerine parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi yurt dışında hava operasyonu düzenlenmesine yönelik izin verdi. İznin çıkmasın hemen ardından aynı gün Rus uçakları Suriye'de IŞİD ve Suriye muhalefitine hava operasyonlarına başladı.

MUHALEFETİ VURMASINA DÜNYADAN TEPKİ GELDİ

Rusya'nın Suriye'de başlattığı hava operasyonları uluslararası camianın yakın kadrajına alındı. Suriye'deki ılımlı muhalefet liderleri hava bombardımanlarının IŞİD'i değil, Özgür Suriye Ordusu ve diğer ılımlı grupları hedef aldığını iddia ederken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 ülkeden Rus operasyonlarına ilişkin ortak açıklama geldi. 'Rusya'nın Suriye'deki son askeri faaliyetlerine ilişkin' yayımlanan ortak bildiriyi, Türkiye ile birlikte ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan imzaladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ortak bildiride Rusya'ya IŞİD'i hedef almayan saldırılara son vermesi çağrısı yapılırken, saldırılara derhal son verilmesi gerektiği belirtildi.

NATO'DAN RUSYA'YA SERT TEPKİ

5 Ekim'de NATO'dan yapılan açıklamada, Rusya'nın, Suriyeli muhalifleri ve sivilleri hedef alan saldırılarına derhal son vermesi, IŞİD ile mücadeleye ve Suriye'deki çatışmanın siyasi geçişle çözüme kavuşturulması konusunda teşvik edici olmaya odaklanması istendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Eylül Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (59)

atalay:

200 tane müslüman katletiler. allah belanızı versin rus şerefsizleri

30
25
yanıtYanıtla
kürt beyi:

roketine sağlık yobazlara ölüm

30
16
yanıtYanıtla
Rezipli:

Allahın laneti Rusya ve bu habere sevinenlerin üzerine olsun

18
19
yanıtYanıtla
Murat:

Bizimkinin Bob baskankigida gitti

yanıt7
yanıt0
Çeto:

DARISI başınıza rusya. mücahitler intikamınızı alırsınız inşallah

26
10
yanıtYanıtla
Muşlu Roni:

Eline sağlık Russia

18
13
yanıtYanıtla
Akıllı olunMobil-IOS:

Helal Rusya helal putin dinsizin Hakkı'ndan imansız gelir

24
7
yanıtYanıtla
HulusiMobil-IOS:

Harika bir haber. Rusyayı kutlarım. İşid elnusra ne varsa vursun.

22
9
yanıtYanıtla
sıverekli:

kurdıstanı kuracak olan her devletı desteklerım bazıların zoruna gıtmesın

5
24
yanıtYanıtla
antipkk:

Bende tüm Türk Devletlerini birlestirecek herkesi desteklerim buda kimsenin zoruna gitmesin. . .

yanıt4
yanıt0
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title