Haberler

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Antonov, Tacikistan'da

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, Tacikistan'ın güvenliği ne kadar sağlam ise Rusya'nın güvenliğinin o kadar sağlam olacağına inandığını belirterek, "Tacikistan'daki Rus askeri üssü bu ülke güvenliğinin güvencesi ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) bu bölgedeki ileri karakoludur" dedi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, Tacikistan'ın güvenliği ne kadar sağlam ise Rusya'nın güvenliğinin o kadar sağlam olacağına inandığını belirterek, " Tacikistan'daki Rus askeri üssü bu ülke güvenliğinin güvencesi ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) bu bölgedeki ileri karakoludur" dedi.

Antonov, çalışma ziyareti için geldiği Tacikistan'da Savunma Bakanı Şerali Mirzo ve Genelkurmay Başkanı Emomali Sobirzoda ile bir araya gelerek, ikili ilişkileri değerlendirdi.

Anatoliy Antonov, Mirzo ile görüşmesi sırasında yaptığı konuşmada, Tacikistan ile askeri ve askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesinin öncelikli görevleri arasında olduğunu belirterek, "Tacikistan'ın güvenliği ne kadar sağlam ise Rusya'nın da güvenliği o kadar sağlam olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Rusya'nın Tacikistan ordusuna silah ve askeri teçhizat teminine en üst düzeyde yardım edeceğini ifade eden Antonov, "Bizim Tacik dost ve kardeşlerimiz, günümüzde Afganistan'daki durumdan kaynaklanan yeni sorun ve tehlikelerle karşı karşıya. Orada ne olup bittiğini, sizlerin ne yaptığınızı anlamak, gereken silah ve askeri teçhizatları temin ederek, askeri hazırlığını geliştirmek için Tacikistan silahlı kuvvetlerine en üst düzeyde yardım etmek bizim için çok önemlidir" ifadesini kullandı.

Antonov, Sobirzoda ile yaptığı görüşmede de ülkede konuşlanan Rus askeri üssünün Tacikistan'ın güvenliğinin güvencesi ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün bu bölgedeki ileri karakolu olduğunu kaydederek, "Açık söylüyorum, Tacik halkı ve Rusya'daki refah, bu askeri üssün ne kadar güçlü olmasına bağlıdır" şeklinde konuştu.

Rusya'nın Tacikistan ile işbirliğinin bölgedeki istikrarın sağlanmasında önemli etken olduğunu dile getiren Antonov, bunun en büyük dayanağının da Rus askeri üssü olduğunu vurguladı.

Tacikistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şerali Mirzo ile Antonov arasında yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki askeri ve askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesi, terörle mücadele, personel eğitimi ve Afganistan'daki durumla ilgili konuların yanı sıra Rusya'nın desteği ile Tacikistan silahlı kuvvetlerinin modernizasyonu ve yenilenmesi meselesi detaylı olarak ele alındı. Görüşmede, ayrıca güncel tehdit ve terörle mücadele konuları da gözden geçirildi.

Anatoliy Antonov, temasları çerçevesinde bugün Tacikistan'daki Rus askeri üssünü ziyaret edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Tacikistan Afganistan Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title