Haberler

    Rusya Petrol Üretimini, Türkiye de Gazprom'dan İthalatı Artırdı

    Rusya, petrol üretimini 2016 yılının ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 artırdı.

    Rusya, petrol üretimini 2016 yılının ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 artırdı. Rusya Ocak – Nisan döneminde toplam 179,748 milyon ton petrol çıkardı ve günlük petrol üretimi 10,889 milyon varil oldu.

    Petrol üretiminde artış yaşanmasına rağmen doğalgaz üretimi azaldı. Rusya yılın ilk 4 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 oranında daha az doğalgaz çıkardı.

    Rusya tarafından yayınlanan petrol üretim rakamlarına göre Rusya, dünyada en çok petrol üreten ülke oldu. Günlük 10,12 milyon ton petrol çıkaran Suudi Arabistan ikinci, petrol üretimi günlük 9 milyon tonun altına düşen ABD ise üçüncü sırada yer aldı.

    Rusya'da doğalgaz üretim hacminde gerileme yaşanmasına rağmen Rus enerji devi Gazprom AB ülkeleri ve Türkiye'ye ihracatını artırdı. Gazprom, 2016 Ocak – Nisan döneminde AB ülkeleri ve Türkiye'ye geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 daha fazla doğalgaz sattı. AB ülkeleri arasında ihracat artışının en fazla olduğu ülkeler sırasıyla Fransa (yüzde 43), Avusturya (23), Almanya (19) ve İtalya (yüzde 8,7) oldu. AB ülkeleri arasında Rusya'nın en çok gaz ihracatı gerçekleştirdiği ülke daha önce olduğu gibi Almanya oldu. Rusya geçen yıl Almanya'ya 45 milyar metreküp doğalgaz sattı.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Almanya Gazprom Türkiye Rusya Sektörel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title