Haberler

Suriye'deki Muhaliflerden Ortak Bildiri: Rusya Savaş Suçu İşledi

Güncelleme:

Suriye'deki silahlı muhalif gruplar, Rus uçaklarının Humus'ta gerçekleştirdiği saldırılarda 50'ye yakın sivilin yaşamını yitirdiğini, Rusya'nın savaş suçu işlediğini duyurdu.

Suriye'de Esad yönetimine karşı savaşan silahlı muhalif gruplar, Rusya'nın düzenlediği hava saldırıları ile ilgili ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Rusya'nın Suriye'de yaptığı askeri saldırıların Esad rejiminin talebi doğrultusunda gerçekleştiği iddia edilse bile bu saldırılar, Suriye topraklarını işgal anlamına gelmektedir." denildi.

"RUSYA SURİYE'DE SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ"

Esad rejiminin meşruiyetini yitirdiği ifade edilen bildiride, "Rus uçaklarının Humus kırsalında gerçekleştirdiği saldırılarda 50'ye yakın sivilin yaşamını yitirdiği" ifade edildi. Muhalif gruplardan "Bu Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği ilk savaş suçudur." vurgusu yapıldı.

IŞİD DEĞİL SİVİLLER HEDEF

"Rus Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan şehirde iddia edildiği gibi IŞİD'e ait hiçbir oluşum ve karargâhın bulunmadığı" kaydedilen bildiride, bombalanan yerlerin tamamen sivil yerleşim yerleri olduğu aktarıldı.

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

"Suriye'nin toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir." ifadesinin kullanıldığı bildiride, "Esad Rejimi ve efendileri tarafından dayatılacak, topraklarımızı bölecek hiçbir projeyi ve bölünmeyi kabul etmeyeceğiz." denildi.

Söz konusu bildiri, Ahrar'uş Şam, Ceyşu'l İslam ve Şam Cephesi gibi büyük muhalif grupların da aralarında yer aldığı 41 muhalif grubun imzasıyla yayımlandı.

Kaynak: AA / Dünya

Rusya Federasyonu Suriye Şam Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

Sahmeran:

amerika ve nato ortadogunun surekli karisiklik icerisinde olmasini istiyor. bunu herkes biliyor. oralarin aydinlanmasini istemiyor. nato simdi oralari temizlemek isteyen Rusyaya karsi propagandaya basladi. cunku nato ve amerikanin ortadoguda kurduklari saltanati bozdurmak islerine gelmiyor. sonuna kadar Putine destek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title