Haberler

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

İngiltere Başbakanı David Cameron, Esed için "kasap" nitelemesinde bulunarak, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının rejimi desteklediğini söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Esed için "kasap" nitelemesinde bulunarak, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının rejimi desteklediğini söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre Başbakan Cameron, Rusya'nın Suriye'ye hava saldırılarının mevcut durumu daha da kötüleştirdiğini belirterek, "Rusya'nın kesinlikle DAEŞ ve Suriye'deki meşru muhalif gruplar arasında ayrım yapmadığı net. Bunun sonucunda aslında kasap Esed'i destekliyor, yardım ediyorlar" dedi.

Cameron, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının Arap dünyası tarafından da kınandığını belirterek, "Bence Arap dünyası bu konuda haklı. Fakat biz şimdi bu anı kullanarak ve daha kapsamlı bir planı ileri sürerek Suriye'de politik geçişi sağlamalıyız. Çünkü bölgeye barış götürmenin cevabı bu" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon da Cameron'ın değerlendirmesinin öncesinde Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının sivillerin ölümüne neden olduğunu söyledi.

İngiliz The Sun gazetesine değerlendirmede bulunan Fallon, Rusya'nın hava operasyonlarının terör örgütü DAEŞ militanları yerine daha çok Esed'e karşı savaşan güçleri hedef aldığını kaydetti.

Fallon, İngiltere Savunma Bakanlığı istihbarat bilgilerinin, Rusya'nın Suriye'de bu zamana kadar gerçekleştirdiği 20 hava saldırısından sadece birinin DAEŞ'i hedef aldığına işaret ettiğini vurguladı.

"Hava saldırılarını her sabah inceliyoruz. Çok büyük çoğunluğu hiç DAEŞ'e yönelik değil" ifadelerini kullanan Fallon operasyonların Esed'i destekler nitelikte olduğunu, bölgedeki acıları devam ettirdiğini kaydetti.

Fallon, "Elimizdeki kanıtlar sivil bölgelere rehbersiz şekilde atılan bombaların sivilleri öldürdüğüne işaret ediyor. Bunlar (bombaları) Esed'e karşı savaşan Özgür Suriye güçlerine karşı atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu David Cameron Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title