Haberler

Rusya'nın Suriye'deki Hava Operasyonu

Rusya'nın Suriye'deki ilk hava operasyonundan önce İsrail'i bilgilendirdiği iddia edildi.

Rusya'nın Suriye'deki ilk hava operasyonundan önce İsrail'i bilgilendirdiği iddia edildi.

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberine göre, Rus yetkililer Suriye'de düzenleyecekleri ilk hava operasyonundan önce İsrailli mevkidaşlarını arayarak, hedef alınan bölgelere ilişkin bilgi verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı daha önce Rus Hava Kuvvetleri'nin, Suriye topraklarındaki DAEŞ'e ait hedeflere yönelik hava operasyonlarına başladığını bildirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarının "uluslararası hukuka uygun" ve havadan gerçekleştirileceğini ifade ederken, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Rus savaş uçaklarının bugün Humus ve Hama kentlerindeki muhaliflerin kontrol ettiği bölgeleri vurduğunu duyurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının DAEŞ ve El-Kaide bağlantılı grupların bulunmadığı alanlarda olmasından büyük endişe duyacaklarını belirtmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisinden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Moskova'da yaptığı görüşmeyle ilgili 22 Eylül'de yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, "Rus ve İsrail güçleri arasında yanlış anlamaların önüne geçebilmek için ortak bir mekanizma kurulması kararlaştırıldı" ifadeleri yer almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu İsrail Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title