Haberler

Rusya: Şam'daki Saldırı ABD Bağlantılı

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, "ABD'nin Rusya'ya yönelik tehditleri ile Rusya'nın Şam Büyükelçiliğine yapılan saldırının bağlantılı olduğunu düşündüklerini" söyledi.

Zaharova, düzenlediği basın toplantısında son günlerde gerilen Rusya-ABD ilişkilerine değindi.

ZAHAROVA ABD'Yİ SUÇLADI

Rusya'nın Şam Büyükelçiliğine 3 Ekim'de gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatan Zaharova, "Büyükelçiliğimize El Nusra kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Biz bu saldırı ile Washington'dan bize yöneltilen üstü kapalı tehditler arasında bağlantı görüyoruz." dedi.

"ABD, EL NUSRA'YI KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

ABD'nin Nusra Cephesi'ni korumak için Rusya'ya karşı enformasyon savaşı yürüttüğünü öne süren Zaharova, Batı'nın Suriye'deki durumu düzeltmeye değil, El Nusra üyelerini kurtarmaya çalıştığını savundu.

"OKUL VE HASTANELER KARARGAH OLARAK KULLANILIYOR"

Rusya'nın Suriye'de sivil hedefleri vurduğuna dair bilgileri yalanlayan Zaharova, savaş öncesinde okul ve hastane olan binaların şimdi teröristlerce karargah olarak kullanıldığını, bu nedenle vurulduğunu ileri sürdü.

"ABD-RUSYA ARASINDA DİYALOG SÜRECİNE SEÇİMDEN SONRA GEÇİLİR"

Zaharova, Rusya ile ABD arasında Suriye konusunda yeniden yapıcı diyalog sürecine geçilmesinin mümkün olduğunu ifade ederek, bunun ABD'deki başkanlık seçimlerinden sonra gerçekleşebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Dışişleri Bakanlığı El Nusra Rusya Şam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title