Haberler

    Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne Bir Ayda İkinci Saldırı

    Güncelleme:

    Rus Dışişleri, dün Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne havan topu mermisi saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Büyükelçilik bu ay içerisinde ikinci kez saldırıya uğradı.

    Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Şam'daki büyükelçiliğine dün bir havan saldırısı yapıldığını ancak yaralanan olmadığını bildirdi. Rusya yaptığı açıklamada"terörist saldırı" olarak nitelediği olayı kınadı.

    İKİ MERMİYLE SALDIRDILAR

    Şam'ın muhaliflerin elindeki bölgelerden atılan havan mermilerinden birinin elçilik binasının önündeki nöbetçi kulübesi yakınında patladığı, ikinci bir merminin de konsolosluk bürosunun giriş kapısı yakınına isabetettiği bildirildi.

    "TERÖRİSTLERE TAVİZ YOK"

    Açıklamada, "Rusya'nın Suriye'deki teröristlere karşıtavizsiz mücadele yönündeki tutarlı politikası devam edecek" denildi.

    İKİNCİ KEZ SALDIRIYA UĞRADI

    Bu, Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne bu ay düzenlenen ikinci saldırı. Elçilik binasına 3 Ekim'de düzenlenen saldırının da Cobar'dan gerçekleştirildiği belirtilmişti. Bu saldırıda da ölen ya da yaralanan olmamıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Dışişleri Bakanlığı Rusya Şam Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title