Haberler

    Rusya: Mh17 Raporu 'Taraflı ve Siyasi'

    Malezya Hava Yolları'nın MH17 sefer sayılı uçağının Temmuz 2014'te Ukrayna'nın doğusunda bir füze ile düşürülmesini soruşturan uluslararası araştırma komisyonunun dün açıkladığı rapor Moskova'nın tepkisini çekti.

    Komisyon, yolcu uçağını vuran Rus yapımı BUK füzesinin Ukrayna'daki Rusya yanlısı isyancılar tarafından ve Rusya'dan getirilen bir füze rampasından fırlatıldığını tespit etti.

    Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, rapor için 'taraflı ve siyasi' ifadesini kullandı: "Rusya Boeing kazasıyla ilgili soruşturmada hiçbir şeyin değişmemiş olmasından hayal kırıklığına uğradı. Hollandalı savcının hükümleri soruşturmanın taraflı ve siyasi olduğunu teyid ediyor. Bu keyfi suçlama ve hüsnükuruntu aslında Batılı meslektaşlarımızın bir alışkınlığı oldu. Ne zaman vazgeçeceklerini sormak istiyoruz."

    Radar görüntülerini paylaşan Moskova, füzenin Rus yanlısı isyancılar tarafından atılmadığını savunuyor.

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ise buna karşı çıkıyor: "Ortada bu korkunç suçu kimlerin işlediğine ve bu terörist saldırının sorumlusunun kimler olduğuna dair kesin kanıtlar var."

    Elde ettikleri verileri dün Lahey'de basın toplantısında paylaşan Komisyon Başkanı Hollanda Başsavcısı Fred Westerbeke, ayrıca füze rampasının uçağın düşmesinden sonra Rusya'ya geri götürüldüğünü belirtti. Olayda aktif rol üstlenen 100 kişinin kimliğinin de belirlendiğini kaydetti.

    Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan uçaktaki 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. Olayda 196 vatandaşını kaybeden Hollanda uluslararası bir ceza mahkemesi kurulmasını istiyor.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 29 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Malezya Moskova Ukrayna Rusya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title