Haberler

Rusya Krizinden En Çok Etkilenen İl Antalya

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Emin Haluk Ayhan, Rusya ile yaşanan krizin ardından tarım ve turizm kenti Antalya’da incelemelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Emin Haluk Ayhan, Rusya ile yaşanan krizin ardından tarım ve turizm kenti Antalya'da incelemelerde bulundu. MHP heyeti, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır tarafından bilgilendirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Emin Haluk Ayhan başkanlığındaki Heyet, Rusya ile yaşanan krizin ardından tarım, turizm ve ticaret alanında Antalya'da yaşanan sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ATB'yi ziyaret etti. MHP heyeti, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan tarafından bilgilendirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevlendirmesiyle Rusya krizinin Antalya ekonomisine etkisini yerinde tespit etmek için geldiklerini kaydederken, "Rusya krizinden Türkiye'nin bir çok sektörü maddi ve manevi olarak olumsuz etkilendi ama Antalya bu krizden en fazla etkilenen şehrimiz. Krizin bölgeyi nasıl etkilediğine dair MHP AR-GE merkezinde bir rapor hazırlanıyor ancak bu çalışmayı sahayı görerek desteklemek istedik. Krizden etkilenen Antalya'nın sıkıntılarını yerinde görüp rapor haline getirmek için sizlerle bir aradayız" dedi.

RAPOR MECLİS'E SUNULACAK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da siyasi ve diplomatik gelişmelerin mutlaka ekonomik ve sosyal olarak topluma yansıdığını belirterek, "Rusya ile meydana gelen olayda bir takım ekonomik problemlerin olması kaçınılmaz" dedi. Rusya ile ilişkilerde ekonomik olarak en çok etkilenen ilin Antalya olduğuna dikkat çeken Ayhan, "Olayın sıcaklığıyla hasar tespiti ve ekonomik kaybın ne olacağına ilişkin değerlendirmelerin yanlış olabileceği düşüncesiyle üzerinden biraz zaman geçmesini bekledik. MYK kararı ve Genel Başkanımızın talimatıyla ekonomik kayıpların incelenmesi için buraya geldik. İnşallah Antalya'dan hazırlayacağımız iyi bir raporla konuyu Meclis gündemine taşıyacağız" dedi.

"ANTALYA DURURSA TÜRKİYE DURUR, SORUN ACİLEN ÇÖZÜLMELİ"

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, MHP heyetinin Rusya krizinin etkilerini yerinde değerlendirmek için Antalya'ya gelmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Rusya ile ilgili yaşanan uçak sorunundan en çok yara alan il Antalya. Antalya tarım, turizm ve bunlara bağlı diğer sektörler itibariyle iliklerine kadar bu sorunu yaşayan bir kent" dedi. Antalya ekonomisinin yüzde 80'i tarım ve turizme dayalı olduğunu vurgulayan Çandır, "Özellikle tarımdan elde edilen para bu kentin kılcal damarlarına kadar ulaşmaktadır" dedi.

Rusya pazarının Antalya için önemine dikkat çeken Çandır, "Antalya'nın ihracatında son 13 yılda 6 kat artışı görülürken, Rusya'ya yaptığımız ihracatta 20 katlık artış söz konusu. Krizin ardından (uçak Antalya'ya düştü) yorumları yapılıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin çıkarlarının her şeyin üzerinde olduğunu kaydeden Çandır, "Ülke çıkarı söz konusu olduğunda maddi kayıp çok dikkate alınmayacak düzeyde. Ancak Antalya Türkiye'nin imajı. Yılda 12 milyon turisti ağırlıyoruz. Antalya imajı Türkiye'nin gelişimine de katkı sağlıyor. Antalya'ya ekonomik anlamda durgunluk gelirse Türkiye de durulur. O nedenle Antalya'nın bu sorununa acil olarak bir çözüm getirilmesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Tarım Konseyi olarak Rusya kriziyle ilgili rapor hazırladıklarını bildiren Ali Çandır, bunu Antalya milletvekillerine sunacaklarını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Milliyetçi Hareket Partisi Rusya Federasyonu Emin Haluk Ayhan Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title