Haberler

Rusya ile Turizm Konusunda Çok Hızlı Bir Gelişme Olacak"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rusya ile turizm konusunda çok hızlı bir gelişme olacağını bildirdi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rusya ile turizm konusunda çok hızlı bir gelişme olacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Televizyonuna röportaj veren Karaloğlu, turizmin ülkeler arasındaki siyasi krizlerden etkilenen bir sektör olduğunu belirtti.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kimsenin tasvip etmediği bir olay dolayısıyla turizmin etkilendiğini dile getiren Karaloğlu, "Ama son dönemde ülkelerimiz arasında tekrar siyasi ve ekonomik ilişkilerin başlama noktasına gelmiş olması, Rus turistlerin yeniden Antalya'ya geleceğiyle ilgili önemli gelişmeleri beraberinde getirdi." ifadesini kullandı.

Röportajda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruları da yanıtlayan Karaloğlu, Antalya'nın 15 Temmuz gecesini en rahat geçiren şehirlerden birisi olduğunu ifade etti.

Hiçbir asker sokağa çıkmadan, hiçbir askeri araç sokakta yürümeden, Antalya'nın o geceyi tek bir mermi patlatmadan geçirdiğine dikkati çeken Karaloğlu, Antalya'da yaşayanların ve turistlerin o geceden etkilenmediğini belirtti.

Karaloğlu, Antalya ve Rusya'nın Rostov şehrinin kardeş şehir olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Antalya ile Rusya'nın ilişkisini bir şehre indirmek de doğru değil. Rusya'nın her bölgesinden Antalya'ya misafir geliyor. Antalya ile Rusya ilişkileri çok ileri düzeyde bir ilişki. Antalya'da yaşayan on binlerce yerleşik Rus vatandaşı var. Burada gayrimenkul satın almış, ev sahibi olmuş, yılın büyük bir bölümünde Antalya'da yaşayan Rusya vatandaşları var. Siyasi problemler çözüldükten sonra Rusya ile turizmin gelişmesinin önünde bir engel yok. Rus halkı Antalya'yı seviyor. Antalyalılar Ruslardan memnun. Turizmin gelişmesinin önünde siyasi problemlerin dışında bir engel yok. O da kalktığına göre, Rusya ile turizm konusunda çok hızlı bir gelişme olacağını düşünüyoruz."

Rusya sivil havacılık teşkilatının havaalanında ek güvenlik tedbirleri talebi olduğuna değinen Karaloğlu, kendilerinin yerel otorite olarak talepleri değerlendirerek, yerine getirebileceklerini ifade ettiklerini vurguladı.

Rusya devlet televizyonunun röportajında Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı da hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Türkiye Antalya Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title