Haberler

    Rusya ile Pasaportsuz Uçuş Gündemde

    Güncelleme:

    Gürcistan ve KKTC'den sonra Rusya'ya da kimlik belgeleriyle, yani pasaportsuz giriş gündemde.

    Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin normalleşmesinin ardından, iki ülke arasındaki yakınlaşmayı daha ileri götürecek adımlar da atılıyor. Bu kapsamda iki ülke vatandaşlarının, pasaportsuz (sadece kimlik belgesiyle) karşılıklı ziyaretler gerçekleştirebilmesi için çalışmalar yürütüldüğü vurgulandı.

    Ankara ile Moskova arasında uçak kriziyle bozulan ilişkiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyaretiyle birlikte başta turizm ve ticaret konuları olmak üzere yeniden normalleşme sürecine girmişti.

    İKİLİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

    İki ülkenin hükümetleri arasında yürütülen temaslarla atılan karşılıklı adımlar, pasaportsuz seyahatin yolunu da açıyor. Bu çerçevede önce Rusya'nın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması kaldırılacak ardından da iki ülke vatandaşları, sadece kimlik belgeleri ile karşılıklı seyahat edebilecekler. Pasaportsoz seyahat konusundaki teklifin Türkiye tarafından gündeme getirildiği, Rus tarafının da bu teklife sıcak yaklaştığı belirtildi. Türkiye ile Rusya arasında devam eden görüşmelerin önümüzdeki günlerde netice vermesi ve sadece kimlik belgesi ile seyahat uygulamasına geçilmesi bekleniyor.

    GÜRCİSTAN VE KKTC'DEN SONRA 3. ÜLKE OLACAK

    Halen Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, İsviçre, İtalya, KKTC ve Yunanistan'ın da aralarında bulunduğu 14 ülke vatandaşı, Türkiye'ye kimlik belgeleriyle giriş yapabiliyor. Türk vatandaşlarına kolay seyahat fırsatı sunan Türkiye'nin hemen yanıbaşında yer alan bu iki ülkeye, sadece nüfus cüzdanınızı kullanarak, 90 güne kadar giriş yapabilme hakkı bulunuyor. Türkiye vatandaşlarının ise sadece Gürcistan ve KKTC'ye kimlik belgeleriyle giriş yapmalarına izin veriliyor. (Kaynak: Akşam)

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Gürcistan Türkiye Rusya Dünya Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title