Haberler

Rusya: Halep'i Biz Değil ABD Bombaladı

Güncelleme:

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenkov, Suriye'nin Halep kentini dün Rusya'nın değil ABD savaş uçaklarının bombaladığını öne sürdü.

Rusya, Rus uçaklarının bombardımanı ve Halep'ten onbinlerce kişinin yola düşmesi üzerine gelen tepkiler için bir açıklama yaptı, "Bütün ölümcül günahların" kendi üzerlerine atıldığını savundu.

"SUÇLAMAK ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Önde gelen ABD ve Avrupa televizyonları, Rusya'nın operasyonlarından çok önde yerle bir olmuş Halep'in görüntülerini yayımlıyor ve buna Rusya'nın hava saldırıları neden olmuş gibi gösteriyorlar" ifadelerini kullanan Konaşenkov, "Tüm ölümcül günahlar konusunda Rusya'yı suçlamak alışkanlık hâline geldi" dedi.

"TÜRKİYE'DEN KALKARAK HALEP'İ BOMBALADI"

TASS haber ajansına konuşan Rus sözcü Igor Konashenkov, ABD'nin dün Halep'i A-10 savaş uçaklarıyla bombaladığını ve suçu Rusya'nın üzerine attığını ileri sürdü. Rus sözcü, dün ABD'ye ait iki A-10 savaş uçağının Türkiye'den kalkarak Halep'de bazı hedefleri bombaladığını söyledi.

"500 HEDEFİ VURDUK, 1900 TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜK"

Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, ülkesine ait savaş uçaklarının 4-11 Şubat tarihleri arasında 500 hedefi vurarak 1900 "teröristi" öldürdüğünü savundu.

PYD'NİN RUSYA TEMSİLCİSİ: SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ

PYD'nin Rusya Temsilcisi Abdusalam Ali, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını söyledi. Rusya'nın başkenti Moskova'da dün "Batı Kürdistan" ismiyle Suriye Kürtleri temsilciği açılmıştı. Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklamalarda bulunan Abdusalam Ali, Kürtlerin Esed rejimiyle işbirliği yaptığı şeklindeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Tüm tarafların ateşkes ilan etmesini istediklerini belirten Ali, Cenvere'deki Suriye görüşmelerinde PYD'nin temsil edilmesi gerektiğini savundu.

"SURİYE'NİN PARÇALANMASINI İSTEMİYORUZ"

Savaşın beş yıldan beri devam ettiği Suriye'de halkın bundan çok zarar gördüğünü belirten Ali, "Suriye krizinin Cenvere'de hızlı bir şekilde çözülmesini umuyoruz. İlk günden itibaren biz, ateşkesten yanayız. PYD'nin duruşu, sorunun barışçıl yollarla çözülmesi. Ancak, bu bize bağlı bir şey değil. Biz isteriz ki kan dursun. Ancak Suriye'de bir çok bölgesel güç etkin. Tüm bu tarafların bir araya gelerek anlaşması zor görünüyor. Ben açıkçası tünelin sonunda ışık göremiyorum." diye konuştu.

Suriye'nin dağılmadan savaştan çıkmasını istediğini de belirten PYD Rusya Temsilcisi, diktatörsüz, çok partili bir Suriye istediklerini söyledi. Ali, "Biz Suriye'nin tek parça halinde kalmasını istiyoruz. Bize inanmayabilirsiniz, ama bu böyle. Fakat 5 yıl önceki Suriye'yi değil, Baas rejimindeki Suriye'yi de değil, tüm halkların temsil edildiği yeni anayasa, yeni Suriye istiyoruz. Kürtlerin, Arapların, Süryanilerin ve Türkmenlerin kendilerini birinci sınıf vatandaş hissettiği parçalanmamış bir Suriye istiyoruz" dedi.

"SURİYE YÖNETİMİ İLE İLİŞKİMİZ YOK"

Suriye Kürtlerinin tek taraflı ilan ettikleri kantonlara Suriye ordusunun henüz ulaşmadığını da belirten Ali, "Bize ulaştıklarında nelerin yaşayacağını bilmiyoruz. Bizi Suriye yönetimiyle işbirliği yaptığımızı ve bundan dolayı suçlayanlar var. Ama, kesinlikle böyle bir şey yok. Biz kimseye saldırmıyoruz. Sadece toprağımızı koruyoruz. Bize dostluk ile gelenlerle biz dost oluruz, ancak savaşla gelenlere karşı savaşırız."

"KÜRTLER OLMADAN CENEVRE ANLAŞMALARI OLMAZ"

Cenevre görüşmelerinde Suriye Kürtlerinin mutlaka temsil edilmesi gerektiğini ifade eden Ali, "Kürtler Suriye'nin yüzde 15'ini oluşturuyor. Suriye'nin geleceğiyle ilgili kararlarda Kürtler de etkin rol almalı. Bunu Rusya da savunuyor ve açık açık söylüyor. Cenevre'de Kürtlerin temsil edildiğini bize söylüyorlar. Ancak biz gerçekçi olmalıyız onlara saygı duyuyoruz, fakat onlar Kürtleri tam olarak temsil etmiyor. Kürtler sözde değil, reel olarak temsil edilmeli." şeklinde konuştu.

"RUSYA İLE TÜRKİYE'NİN ARASININ BOZULMASINI İSTEMEZDİK"

Rusya'da 30 senden beri yaşadığını belirten Ali, "Hem Suriyelim hem de Rusya vatandaşıyım. Hem Rusyalı olarak hem Suriyeli olarak Türkiye ile ilişkilerin iyi olmasını istiyorum. Bizim partimiz de hep Türkiye ile iyi ilişkileri savundu. Biz Türkiye'ye düşmanlık beslemiyoruz. Türkiye bir komşumuz. Rusya ile Türkiye arasında, Kürtler ile Türkler arasında dostluk ilişkilerinin olmasını istiyoruz. Kavga ederek bu zamana kadar kimse bir şey kazanamadı. Yöneticimiz Salih Müslim de Türkiye'yi defalarca ziyaret etti. Onun duruşu da bu." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Sözcü Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (43)

UMUT:

BİR GÜN SURİYE KARIŞIRSA BİLESİNİZ HEDEF TÜRKİYEDİR. Rahmetle anıyoruz Necmettin ERBAKAN

24
0
yanıtYanıtla
adana:

abd rusya İngiltere Müslümanları kırıp geçiriyor arka plandaki anlaşmalarıyla biz daha sen kürtsün ben türküm bu alevi şu sünni bu şöle o böyle uyanın kürtler türkler araplar tüm Müslümanlar uyanın uyanın uyanın

17
0
yanıtYanıtla
.:

yalan bu barbarların politikası olmuş

10
2
yanıtYanıtla
HEP AYNI OYUNLAR:

AFGANISTAN RUS HELIKOPTERI DÜSÜRDÜ FAKAT YILLARDIR ABD VURDU. SADDAM KUVEYTE GIRDI DIYE ABD VURDU. LIBYA TERÖRE DESTEK VERDI DIYE ABD VURDU. SIRA TÜRKIYEYE GELDI. . . RUS UCAGINI DÜSÜRDÜK, TERÖRÜ DESTEKLEDIK, BIR DE SURIYEYE GIRERSEK TÜM DÜNYA DEVLETLERI TÜRKIYEYI BOMBALAYACAK

9
3
yanıtYanıtla
VE AYNI TIP ADAMLAR:

OSAMA BIN LADEN, SADDAM, KADDAFI VE ERDOGAN

yanıt0
yanıt3
Mehmet akif:

Bir deli ugruna ya rab ne günesler batiyor

yanıt0
yanıt1
Osman Öztiryaki:

Gavur Gavur olduktan sonra ha Rusya, ha ABD ne fark ediyor ki. Ölenler müslüman. Buna sebep olanın Allah cezasını versin hem de tez zamanda.

11
0
yanıtYanıtla
ikikereikidört:

okudunuz mu lan zırtolar kafadan atıyorsunuz yok ypg eşittir pkk diyorsunuz değilişte. . .

3
8
yanıtYanıtla
Turkoglu:

Yasasin Putin! Yasasin Rusya!

1
10
yanıtYanıtla
bu hainler:

faşist YALANCI Rus, neden hep yalan ! söyler.

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title