Haberler

Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı Ahmedov'dan Dostluk Mesajı

Türkiye’de yaşayan Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı ve aynı zamanda Rusya-Türkiye Diyalog Platformu’nun Başkanlığı görevini de yürüten Dağıstanlı sanatçı Ahmed Ahmedov, düşürülen Rus uçağının ardından gerginleşen Türkiye-Rusya arasındaki gerilimi yumuşatmaya yönelik anlamlı dostluk mesajları verdi.

Türkiye'de yaşayan Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı ve aynı zamanda Rusya- Türkiye Diyalog Platformu'nun Başkanlığı görevini de yürüten Dağıstanlı sanatçı Ahmed Ahmedov, düşürülen Rus uçağının ardından gerginleşen Türkiye-Rusya arasındaki gerilimi yumuşatmaya yönelik anlamlı dostluk mesajları verdi.

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nde bu yıl düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nda da sahne alan ve Türkçe seslendirdiği parçalarla beğeni toplayan Ahmedov, kişisel facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Rus Türk gerilimine dikkat çekerek, bu gerilimin Rus ve Türkiye halklarının yararına olmayacağına vurgu yaptı. Türkiye ile Rusya arasındaki güzel ilişkilerin son yıllarda iğneyle kuyu kazılarak oluştuğunu ve bu noktalara kadar geldiğine işaret eden Ahmedov, paylaşımında iki ülkenin kavga yapmasını istemediklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Unutmayalım ki, Rusya'da milyonlarca Türk Müslüman nüfusu sözkonusu. Türkiye'de ise son yıllarda oluşan ortak ailelerimiz sö zkonusu. Ortak ekonomik projelerden bahsetmiyoruz bile. Kimi kimlerden ayıracağız bu vakitten sonra. Sayın Putin, Sayın Erdoğan'a 'Sağlam adam', Sayın Erdoğan da Sayın Putin'e 'dostum' diyordu. Ne oldu da, şimdi 'Sırtımızdan hançerlendik' diyor. Kısacası, biz vatandaş olarak kavga istemiyoruz. Sayın devlet başkanlarımız bir an önce barışmalı, halklarımız fazla zarar görmesin. Biz düşman değiliz, komşuyuz, akrabayız, dostuz, ne olur düşmanlarımızı sevindirmeyelim." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vladimir Putin Türkiye Hüyük Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title